Sanat dünyasını derinden sarsan haberi oyuncu Tuba Büyüküstün duyurdu. 1999 yılında çektiği Salkım Hanımın Taneleri filmi ile üne kavuşan yönetmen Tomris Giritlioğlu, 67 yaşında vefat etti.

Yonetmen Tomris Giritlioglu Hayatini Kaybetti

TUBA BÜYÜKÜSTÜN: ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM ONDAN

Kötü haberi veren Büyüküstün mesajında şu ifadeleri kullandı: “Hepimiz Tomris Giritlioğlu projelerinden en az birine kalbimizi bırakmışızdır. Sorgulamış, düşünmüş ve aynı anda aşık olmuşuzdur. Türkiye'nin en önemli kadın yönetmenlerinden biri. Erkekler sofrasında bir kadın. Bir vizyoner... Bir projeye başlamadan önce çağırdı. Toplantı masasına otururduk. Önce projeyi, karakteri anlatır, sonra ustalardan birinin kitabını açardı. ‘Bu projenin renleri Caravaggio/Da Vinci/ Rembrant renkleri olacak’ derdi. Çok şey öğrendim ondan. Tomris Giritlioğlu okulundan geçenlerdenim. Pek çok oyuncu ve yönetmen kazandırdı. İnandığına sonuna kadar inanırdı. İnat ederdi. Ve olurdu. Türk sinemasının, Türk televizyonunun, hepimizin başı sağ olsun.”

TOMRİS GİRİTLİOĞLU KİMDİR?

1957 doğumlu Tomris Giritlioğlu, 1999 yılında çektiği Salkım Hanımın Taneleri ile üne kavuşmuş bir sinema yönetmenidir. Üniversiteden mezun olduktan sonra TRT'de çevirmen olarak çalışmaya başladı. 1977'de TRT Haber Dairesi Başkanı Aycan Giritlioğlu ile evlendi. Sayısız projeye imza atan Tomris Giritlioğlu, ‘Kuruşun Yarası’ ‘Çemberimde Gül Oya’, ‘Ihlamurlar Altında’‘Hatırla Sevgili’, ‘Karayılan’, ‘Asi’, ‘Gönülçelen’, ‘Kasaba’, ‘Bu Kalp Seni Unutur mu?’, ‘Her Şeye Rağmen’ ürettiği yapımlar arasındadır.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu