Bir ülkenin kalkınması ancak özel sektörün verimliliği ve üretkenliği ile gerçekleşir. Tarihte bugüne kadar kamu yoluyla gelişen ve yüksek kamu maaşlarıyla gelişen bir ulus olmamıştır. Bu nedenle Özel sektör maaşlarını yüksek tutmak lazım ki; en nitelikliler ve en iyiler özel sektörde tüm potansiyellerini ortaya koyup katma değer yaratsınlar. Özel sektörde katma değeri yüksek olanları bırakın, az biraz yetenekli olanlar bile en az 2-3 asgari ücrete maaşlarını eşitlemiş durumda. Bizde hatırlarsanız 90 lar da böyleydi. Özel sektörde çalışmak revaçtı. Son dönemde kamu devlet tekrar revaç kazanmıştı. Muhtemelen devlette çalışmanın cazibesi azaltılacak ve özel sektör ve onların çalışanları parasal havuç yoluyla desteklenmeye devam edilecek.

Yeryüzünde kamu çalışanlarıyla gelişen bir millet yoktur. Kamu ontolojik olarak verimsizdir ve konforludur. Konfor hem sistemi ve hem de içindekileri çürütür. Bu yaşıma kadar başında devlet, kamu geçen hiçbir kurumun düzgün ve verimli çalıştığını ve faydalı olduklarını görmedim. Kamuda çalışmak gittikçe cazip olmaktan çıkacak. Hele de gerçekten çalışan ve üretenler için.

En son bak yaşanan olaylara. Doktorlar maaşımız az dedi. Neredeyse % 50 zam aldı en az alan, bazıları %100 . Sonuç. Hala sağlık sistemi göçmüş durumda. Bırak polikliniği, acilde yaşananlara bak yeter. Gerçekten acil bir hasta olsan kesin ölürsün acil kapılarında. Devlette yüksek ücrette versen çalışmıyorlar. Garanti para vaat edilen hiçbir iş ve garanti getiri vaat eden hiçbir sistem ayakta kalamaz ve çöker. Sovyetler’i hatırlayın. Herkesin doktor mühendis olduğu, uzaya mekik gönderen, nükleer füzeli Sovyetler.

EYT:

Eyt işi muhalefetin ahlaksız abanmasıyla seçime gidilen süreçte iktidarın toplumun gençlerine ve çocuklarına yük bindirerek bir kesime avanta vermek için ülkenin geleceğininin içinden delip geçmektir. Başkası haksız kazanç sağladı ben de isterim yüzsüzlüğünden başkaca bir şey değildir Eyt. Anadolu irfanı kısacası. Hani bu gidişle muhalefetin seçim kazanmasına gerek kalmayacak. Ne kadar ülkeyi bastıracak iş varsa, muhalefet önerip bastırıyor, hükümet de senin vereceğini al verdim diyor. Muhalefete de kapak olsun. Böyle iktidara talip olunmaz. Dünyada ülkelerin geleceğini gençler belirlemiştir hep. Muhalefetin aymaz ve akıl dışı politikalarla hükümeti seçim döneminde kritik oy hesabıyla milletin geleceğini karartmaya yönelik popüler işlerin peşinde olması gençleri kaybetmesine yol açacaktır. Bu gidişle muhalefet olmak ve muhalif parti anlamını yitirecektir.

- Eyt işi tamamen eşkiyalık benim gözümde. Daha önce 40 yaşında emekli olanlarda eşkiya aynı zamanda benim gözümde. Ve öbür tarafta hesap anında varsa hakkım haram olsun. Hem eski Eyt lilere hem yenilerine. 38-40 yaşında 20 sene prim yatırım en az 40 sene emekli maaşı almanın erken emekli maaş alanlar dışında zerre kadar bir mantığı ve haklı gerekçesi yok. Eskiden erken emekli oldular biz de olalım olmaz. Kötü örnek ne emsal ne de hak teşkil eder. Aslında yok hükmündedir de; hayatın devamı için istikrar şart.
- "Sen çıkarmazsan biz iktidara gelince çıkaracağız" diyerek "seçilmeme mani olsa da eyt falan yok unutun" diyen adama eyt çıkarttırıp, gençlerin geleceğinin köküne kibrit suyu döken sosyal demokrat Bay kemal, senin de allah belanı verecek bu gidişle.

- Reisle  beraber el ele soktular kazığı gençlere, eyt'lileri de gönülden tebrik ediyorum, saçma falan ama birlik olup çıkarttırdılar, oy her siyasi için iyi bir sopaymış bunu görmüş olduk. Yollarca karşı çıkmıştım. Artık şuna inandım ve iman ettim: SGK yı hakikaten Kemal bey batırmış.. Batırmadıysa bile şimdi batırdı. Muhalefetteyken bile SSK’yı batıran bir adam Kemal Kılıçdaroğlu. Kutluyorum kendisini. Adam muhalefetteyken bile zarar.
- İktidarından muhalefetine kadar bu ülkede herkesin kendi siyasi çıkarlarını, ülkenin geleceğinden çok daha ötede gördüğünü kanıtlıyor bu karar.
- Milleti 38 yaşında emekli yapacaklar.
- 50 yıl maaş, ikramiye, prim, ücretsiz sağlık falan ödeyip kol gibi kazığı çalışan ve üreten kesime sokacaklar. bu emekliler ölünce de bu maaşı kızları veya eşleri alacak bir ömür. ya başlarım böyle işe. dünyanın neresinde var böyle bir talan düzeni? 
- Ondan sonra venezuela gibi olunca da bu ülkeyi kim batırdı diye herkes birbirine soracak.
- Kim batıracak? ahlaksız seçmen kitlesi ve onlardan oy bekleyen ve bu yüzden devletin kasasından ülkenin geleceğini satan siyasi partiler batırdı ülkeyi. Ben Reisin yerinde olsam seçimden önce muhtarlara 3 yardımcı birden atardım ki tam olsun.
- EYT kararının sonuçlarını, yaşayarak göreceğiz. Bu saatten sonra tartışmak anlamsız.Daha pahalı ev, daha pahalı otomobil, daha pahalı yaşam ile bu bedeller ödenecek.Yeni mezun olacaklar, okuyanlar...vb... Bu ülkeden gidin. Vakit varken!
- Koca İngiltere, emekliliği 68 yaşında verebiliyor ve bu rakam her sene yükseliyor. Olmayan parayı harcayamazsınız.
- Bunu yaşayarak öğreneceksiniz.

Emeklilikte tüm dünyanın uyguladığı şartlardan(prim günü, süre, yaş)en önemlisi yaştır.

49 yaşında emekli olup ortalama 78 yaşına kadar maaş alacak biri devlete KOCAMAN yüktür.

SGK ticari kuruluş değildir, amacı kar da değildir ama yılda 600 milyar Hazine katkısı da yapılmasın.

 Son sözüm muhalefete: AKP, seçimi kaybetmemek için, tüm tuşlara basacak!

Bu dönemde her adımınızı iki kere düşünerek atın derim. Hoşça bakın zatınıza.

Not 1: Sürdürülemez denge: Şu anda yarım kg beyaz peynir 130 TL, yarım kg kırmızı et 130 TL. (Yaklaşık)
Ete ciddi zam geleceğini tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok. Sırada bekleyen sayısız zam var. Enflasyon nasıl %20'ye düşecek?

Not 2: EYT borsayı nasıl etkiler?
Emekli maaşını hisselere gömelim,
Baklavayı Antep fıstıklı yiyelim.

Not 3: Kılıçdaroğlu: "Sıradaki gündemim otomobildeki ÖTV. Sonucu biliyoruz, beni yorma Erdoğan."
ÖTV indiriminde ithalat patlaması nasıl kapatılacak?
Ne iktidarın ne de muhalefetin ülkeye uyan bir ekonomi politikası var.
Öncelikle Türkiye'nin Hint fakiri bir ülke olduğu, bu kadar lüks araba olmaması gerektiğinin anlaşılması lazım. Ekonomi modeli gümlemiş, hala göremiyorlar.

Not 4: Gürcistan Başbakanı: "Türkiye'den getirilen ilaçlar sayesinde ülkede ilaç fiyatları düştü."

Reçetesiz ilaç verilmesi ve turist vizesi ile gelenlerin yurt dışına bu kadar ilaç çıkarabilmesi bütünüyle yanlış.

Not 5: Bloomberg: Merkez Bankası bankalardan müşterilerinin büyük tutarlı döviz alımlarını pazartesiye kadar ertelemelerini istedi.

Son birkaç günde gelen regülasyon değişiklikleri, bankalardan döviz alımını erteleme talebi sanki bir şeylerin yolunda gitmediğini gösteriyor. Acaba bize sunulan veriler ne derece doğru?

Not 6: Ekrem İmamoğlu: Bakan Soylu “Saygılarımla” diyerek kendisini aradığımı ve yardım istediğimi söylemiş. Bu kuyruklu bir YALAN! İstihbarat sende, telefon takibi sende, tüm bilgilere erişme gücün var. Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin. HODRİ MEYDAN.

Bay Kemal denen görevli ve çevresindekiler İBB Başkanına yapılan haksızlığa sessiz kalarak ve mücadelesine gerekli desteği vermeyerek misyonunu bize gösteriyor. Hepsini not ediyoruz, zamanı gelince gereken yapılacak.

Not 7: EYT kararı sebebiyle, memur maaşları Dolar bazında daha da düşecek.

Devlet bu parayı bir yerden bulmak zorunda.

O zaman, ilk olarak, memura daha az verecek.

Sonraki aşamada ise, daha fazla VERGİ toplaması lazım, ama o zor gözüküyor.

O zaman?

HİPERENFLASYON devam!

Not 8: Ekrem İmamoğlu'nun ocak ayının ilk haftası görevden alınması bekleniyor. (Euronews)

Muhalefetin şiddetle tepki vererek Ankara'dan İstanbul'a kadar yürümesini bekliyorum. Nasıl olsa yürümekle yollar aşınmaz..