Beslenme düzenlerine dair Türk halkının yemek alışkanlıkları üzerinden yaptığı yorumlarla sıklıkla gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı bir kahvaltının nasıl olması gerektiğini açıkladı. Sağlıklı yaşama adım atmak isteyenler için kahvaltılarını nasıl etmeleri gerektiğini açıklayan Canan Karatay uyardı. Beyaz ekmeğe dikkat!

K A R A T A Y

EKMEK FAZLASIYLA ZARARLI

Canan Karatay sürekli tüketilen ekmeğin sağlık açısından fazlasıyla zararlı oluğunu ifade etti. Prof. Dr. Canan Karatay, sabah kahvaltılarında ekmek tüketmek yerine alternatif bazı besinler olduğunu ve çok daha sağlıklı bir öğün geçirebileceğimizi de aktardı. Ekmeğin cüce buğday adı verilen genetiği ile oynanmış bir buğdaydan elde edildiğini aktaran Karatay; sabah kahvaltılarında simit ve poğaçaların tüketilmesinin de sağlıksız olduğunu belirtti.

E K M E K-1

KİLO ALIMINA NEDEN OLUYOR

Cüce buğday içerisinde yer alan bir karbonhidratın pankreastaki beta hücrelerini uyardığını dile getiren Canan Karatay bu şekilde insülin salgılandığını da açıkladı. Hem şekeri yükselten hem de kilo alımına neden olup genetik olarak sağlıksız olduğundan Canan Karatay ekmek tüketiminin kesilmesini tavsiye ediyor. 

ACIKTIRMAYACAK KAHVALTININ SIRRI!

Uzman doktor sağlıklı yaşama geçiş yapmak isteyenler için ise dengenin önemini vurgulayarak sağlıklı kahvaltının sırrını verdi. Canan Karatay’a göre, sabah kahvaltısında köy yumurtası ve tereyağından yapılmış bir omlet ve yanına yaklaşık 10-15 tane kadar zeytin koyduğunuzda acıktırmayacak bir kahvaltı elde etmiş oluyorsunuz. Şekersiz bir Türk kahvesi ya da çay ile kahvaltı sofrasını tamamlamanın da önemine vurgu yapan Canan Karatay havuç ya da turpun yanına dileyenlerin beyaz peynir ekleyebileceklerini belirtti.

Kaynak: haber merkezi