İstanbul'da, bir bankanın "Esnaf Destek Paketi" adı altında usulsüz kredi dağıtımıyla ilgili şikayeti üzerine harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 17 kişiyi gözaltına aldı.

Kovid-19 sürecinde bankanın esnaflara sunduğu destek paketi kapsamında 25 bin liralık kredi ve kredi kartı dağıtımında usulsüzlüklerin yapıldığı tespit edildi. Soruşturma sonucunda, bazı eski banka çalışanlarının da aralarında bulunduğu 22 kişinin, gerçekte vergi mükellefi olmayan bireyleri geriye dönük vergi kaydı oluşturarak usulsüz kredi aldıkları belirlendi.

Bu usulsüz işlemler sonucunda bankanın 12 milyon lira zarara uğratıldığı saptandı. Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonla 17 zanlı gözaltına alındı, 5 zanlının ise yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Milletimizin huzurunu bozan bu tür mali suç şebekelerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Günün her saati onların peşindeyiz ve hepsini adalete teslim edeceğiz." şeklinde konuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, 56 ilde gerçekleştirilen Kafes operasyonu kapsamında toplamda 150 kişi gözaltına alındı. Bu operasyon, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirleri de kapsıyordu.

Kaynak: AA