Geçtiğimiz günlerde hükümet kanadından en düşük emeli maaşlarıyla ilgili çalışma yapıldığı ve yapılacak düzenlemenin önümüzdeki hafta başında açıklanacağı ifade edilmişti. Yarın yapılacak kabine toplantısında konuyla ilgili kararın netleşmesi bekleniyor.

Bag Kur 7200 Prim Son Durum Erken Emeklilik Ne Zaman Cikacak Bagkur 7200 Prim Yasalasti Mi Me 4Mart2024 5

SINIRLI KİŞİ ETKİLENECEK

Kök aylığı düşük olan 1,8 milyon kişi toplantıdan çıkacak müjdeli haberi bekliyor. Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 16 Temmuz Salı günü toplanacak. Zam miktarı, kök aylık ve hazine desteğine ilişkin son karar, Erdoğan'a sunulduktan sonra verilecek. Zammın kapsam ve oranının netleşmesiyle, yasa değişikliği için harekete geçilecek.

kabine 2023 iletisimgov 2

MASADAKİ EN GÜÇLÜ RAKAM BELLİ OLDU

Öte yandan yıllık enflasyon yüzde 71,60 olarak açıklandı. Son veriler ışığında, toplantıda enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele de değerlendirilecek. Edinilen bilgiye göre, kulislerde tek bir rakam üzerinde durulduğu öğrenildi. Buna göre, masada seçeneklerin azalması ile Maliye Bakanı Şimşek’in en düşük emekli aylığı için 12 bin TL’ye onay verdiği belirtildi. Yapılacak sunumun ardından son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği açıklandı.

Whatsapp Image 2024 07 15 At 14 Saiu Cover.jpg

"RAKAMI BU AKŞAM CUMHURBAŞKANIMIZA ARZ EDECEĞİZ"

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşlarıyla ilgili yaptığı açıklamayı hatırlatarak, "Geçen hafta da kanun teklifimizi sunarken söylemiştik. Biz bu hafta sonu Cevdet Yılmaz Bey’in başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanımız, Sosyal Güvenlik Bakanımız, genel başkan vekillerimizle beraber bir değerlendirme yaptık. Bakanlıklarımızın etki analizlerini aldık, onlar üzerinde çalıştık. Emeklilik sistemimize getireceği yük, bunun karşılığındaki bütçe imkanları nedir? Bununla ilgili analizleri toparladık. Ortaya bazı rakamlar çıktı. İnşallah bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Tahmin ediyorum yarın vergi mevzuatımız da var. Onlarla birlikte inşallah yarın Meclis Başkanlığımıza bunu arz etmeyi düşünüyoruz. O bu akşam netleşeceğini ifade edebilirim. Bazı alternatifler var." dedi.