Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadeleye yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde “uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan organize suç örgütü” üyesi olduğu tespit edilen H.H.K. ve A.M. isimli şahısların Nurdağı ve Şehitkâmil ilçelerinde bulunan ikametlerinde yapılan aramalar neticesinde toplam 6.250 kg metamfetamin cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.

OPERASYON İSTANBUL'A UZANDI

Aynı olayla bağlantılı olarak yapılan teknik ve fiziki takipler sonucu tespit edilen diğer örgüt üyelerinin yakalanması için Gaziantep merkezli Şanlıurfa, Hatay, Hakkâri ve İstanbul illerinde gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 8 şüpheli şahıs daha yakalanarak gözaltına alındı. 

İMALAT MALZEMELERİ ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin ikamet adreslerinde ve araçlarında yapılan farklı zamanlardaki aramalar neticesinde; 
- 45.93 kg metamfetamin cinsi uyuşturucu madde,
- 28 lt uyuşturucu madde imalatında kullanılan madde,
- 18 adet uyuşturucu madde imalatında kullanılan muhtelif malzeme,
- 7 adet uyuşturucu kullanma aparatı,
- 3 adet hassas terazi,
- 8 adet cep telefonu ve sim kartı,
- 4 adet ruhsatsız tabanca,
- 2 adet ruhsatsız av tüfeği,
- 14 bin 400 TL, 200 Dolar ve 40 Euro suç geliri para ele geçirildi.

5'i TUTUKLANDI, 4'Ü SERBEST

Gözaltına alınan şüpheli şahıslardan örgüt lideri A.K., ve örgüt üyeleri E.S., S.S., H.Y., H.H.K ve A.M. isimli şahıslar sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, diğer örgüt üyeleri D.O., M.Y., T.O. ve M.Ç isimli şahıslar adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, suç ve suç örgütlerine yönelik çalışmalara 7/24 aralıksız devam edilmekte olduğunu bildirdi.

Editör: Haber Merkezi