İzmir'in Menderes ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangın, Karacadağ mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı.

Izmir Orman Yangini 29062024 Aa (14)

YANGINA MÜDAHALE EKİPLERİ

İhbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 uçak, 13 helikopter, 35 arazöz, 7 su ikmal aracı ve 4 dozer bölgeye sevk edildi. Orman Bölge Müdürlüğü, yangının saat 12.53'te başladığını ve ilk müdahalenin saat 13.05'te gerçekleştirildiğini bildirdi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Izmir Orman Yangini 29062024 Aa (15)

DESTEK EKİPLERİ

Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine, çeşitli belediyelerin itfaiye ekipleri ve İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar da destek veriyor. Yangın nedeniyle ormanlık alanda bulunan hobi bahçesi tarzındaki bazı evler tahliye edildi. Jandarma ekipleri, evlerin bulunduğu bölgede siren çalarak vatandaşların alandan ayrılmasını istedi.

Izmir Orman Yangini 29062024 Aa (12)

VATANDAŞLARIN TEDBİRLERİ

Bölgede evi olan bazı vatandaşlar, hortumlarla evlerinin çatısına, araçlarına ve arazilerine su tutarak yangına karşı tedbir aldı. Bazı seralar alevler nedeniyle zarar gördü. Arazisine su tutan vatandaşlardan Ahmet Coşar, yangının nasıl çıktığını anlayamadıklarını ve yangına traktörüyle su getirerek destek verdiğini belirtti. Coşar, "Şimdi soğutma yapıyorum. İleride bir ev yandı. Kozalak sıçrar diye soğutma yapıyorum." dedi.

Izmir Orman Yangini 29062024 Aa (13)

MAHALLE TAHLİYELERİ

Alevlerin yakınında bulunan Çamönü Mahallesi tahliye edildi. Jandarma ekipleri, anonslarla vatandaşların hızlı hareket etmesini istedi. Ayrıca, bazı belediye ekiplerinin sahipsiz hayvanlara yönelik çalışma yaptığı görüldü.

Izmir Orman Yangini 29062024 Aa (10)

TSK'DAN DESTEK

Milli Savunma Bakanlığı, yangın söndürme çalışmalarına destek vermek üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 3 adet Couger tipi helikopter ile 2 adet CH-47 tipi helikopterin görevlendirildiğini açıkladı.

Izmir Orman Yangini 29062024 Aa (7)

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, "Öğle saatlerinde çıkan ve Değirmendere, Çamönü, Ataköy mahallelerimizi etkileyen yangına karşı belediye ekiplerimizin de desteğiyle Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor. İnşallah en kısa sürede bu felaket sona erer. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun." ifadelerine yer verdi.

Izmir Orman Yangini 29062024 Aa (9)