İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun meşru müdafaa hakkını kötüye kullandığını vurgulayan İYİ Parti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölgesel ve uluslararası sorumlulukları doğrultusunda, barışın sağlanması amacıyla alacağı kararları desteklemeye ve katkı sağlamaya hazır olduklarını duyurdu.

İYİ Parti, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun meşru müdafaa hakkını yanlış kullanmasını eleştirerek, Türkiye'nin barış için atacağı adımları desteklediklerini belirtti.

İYİ Parti'nin Uluslararası Politikalar Birimi, Gazze'deki olayları kınayarak, uluslararası hukukun önemini vurguladı. Açıklamada, "Netanyahu yönetiminin hareketleri kabul edilemez. Biz, Türkiye'nin bölgesel ve global sorumlulukları doğrultusunda barış yönündeki kararlarına destek olmaya hazırız." ifadelerine yer verildi.

Partinin bildirisinde, devletin çıkarları ve halkın huzuru adına akılcı ve sorumlu davranılması gerektiğine dikkat çekildi ve ek olarak şunlar belirtildi:

"Şu dönem, iç siyaset hesaplarıyla eylem yapma vakti değil. Bu tutum, ne Türkiye'ye ne de Gazze'de mağdur olanlara fayda sağlar. Gazze sorununun barışçıl yollarla çözüme kavuşturulması için kayıtsız kalmamalı, tüm diplomatik ve insani imkanlar seferber edilmelidir. Ancak, iktidarın belirttiği doğrudan askeri destek niyeti, ülkemizin güvenliği adına en mantıklı yaklaşım olmayabilir.

Türkiye'nin, üniter ve laik yapısıyla, Mehmetçik'in sınırlarımızın ötesine konuşlandırılması ancak ulusal güvenliğimiz tehdit altında ise gündeme gelmelidir. Eğer uluslararası kurumlar kapsamında bir eyleme geçilecekse, askeri destekte bulunabiliriz. Ancak Türkiye'nin çıkarları her zaman en önce gelmelidir. Türkiye'nin, diğer devletlerin bölgesel ya da global hedefleri uğruna risk altına alınmasına İYİ Parti olarak karşıyız."

Kaynak: AA