Son şampiyon Real Madrid, Atletico Madrid karşısında 1-1’lik skorla ayrıldı. İki takımda birer puana razı oldu. Milli yıldızımız Arda Güler ise derbide bir dakika bile forma şansı bulamadı. 

Arda Güler ile Acelotti arasında bu durumdan dolayı gerginlik hat safhaya çıkarken İspanyol Basını’ndan yeni bir iddia ortaya atıldı. “Brezilya Çetesi…’
İspanyol basınının iddiasına göre Real Madrid içerisindeki Brezilya çetesi Endrick’e çalışıyor. 

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti 1-0 skor üstünlüğünü koruyabilmek için Lucas Vazquez, Fran Garcia ve Endrick'i sahaya sürdü. Ancak bu karar Ancelotti’ye pahalıya patladı. 90+5’te yenilen gol ile Real Madrid 1 puana razı oldu ve Barcelona ile arasındaki puan farkının açılmasına sebep oldu. 
Ancelotti’nin derbide sahaya sürdüğü ilk 11’de Arda Güler’in olmaması, daha sonra Arda’nın maç süresince forma şansı bulamaması hem taraftarlar tarafından hem de Real Madrid içerisinde eleştirilere neden oldu. 

Özellikle İspanyol basınında Arda Güler gibi top hakimiyeti ve saklama becerisi yüksek bir ismin yerine Endrick'in oyuna girmesi ve sonrasında yenilen golle beraberlik gelmesi nedeniyle Ancelotti eleştirildi.

Real Madrid'in önde gelen isimlerinden ve takımın yıldızlarından olan Vinicius Junior ve Rodrygo'nun da aralarında bulunduğu ve 'Brezilya çetesi' olarak nitelendirilen aralarında Eder Militao'nun da olduğu grubun Endrick'in oynamasını istediği belirtildi.

'Brezilya çetesi'nin Endrick'i parlatarak ön plana çıkarmaya çalıştığı ve 18 yaşındaki futbolcunun forma şansı bulabilmesi için ellerinden geleni yaptığı yorumu yapıldı. Bu durumdan Arda Güler'in de olumsuz olarak etkilendiği ve zaten kısıtlı olan oynama süresinin de 'Brezilya çetesi' nedeniyle daha da azaldığı ifade edildi.

ARDA GÜLER AYRILMAYI DÜŞÜNÜYOR

Öte yandan İspanyol basınında yer alan haberlerde Arda Güler'in derbide bir dakika bile forma şansı bulamamasının ardından Real Madrid'de kiralık olarak ayrılma ihtimalini çok ciddi biçimde düşünmeye başladığı ifade edildi.

Kaynak: ekolhaber.com.tr