Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan ve Miss Turkey seçilen İdil Bilgen, Sağlık Bakanlığı'nın hizmet yükümlülüğü kurasında Bingöl'ün 2 bin 304 nüfuslu Yayladere ilçesine doktor olarak atandı. Şimdi Yayladere halkı genç doktor İdil Bilgen'i büyük bir heyecanla karşılamaya hazırlanıyor.

"SAĞLIK AÇISINDAN EKSİKLERİMİZ VAR"

Sabah'ın haberine göre; Yayladere esnaflarından Zülfü Değer, ilçedeki hastaların Bingöl'e ya da Elazığ'a gitttiğini vurgulayarak, "İlçemiz doğasıyla, insanıyla mükemmel bir yer. Yeni doktorumuzun buraya gelmesini çok istiyoruz. Sağlık açısından eksiklerimiz var. Buraya gelen doktorlar her zaman mutlu ayrıldılar. Sayın Bilgen'in de bu güzel coğrafyayı ve insanları tanımasını arzu ediyoruz" dedi.

Yayladere

GÖREV YAPACAĞI HASTANE

Yayladere'de yaşayan emekli Mehmet Altuntoprak da, İdil Bilgen'in doktor olarak ilçeye atanmasının önemli olduğunu ifade ederek, "Yayladere'nin havası ve doğası harikadır. Kendisini burada bekleriz. Bizim için önemli olan onun doktor olarak verimli olması" yorumunu yaptı.İşte İdil Bilgen'in görev yapacağı hastane...

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu