İstanbul'un iki kıtasını birleştiren efsanevi yarış, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Spor İstanbul organizasyonunda ve Türkiye İş Bankası'nın isim sponsorluğunda 45. kez sahne aldı. İstanbul Maratonu, dünya çapında tek kıtalararası koşu olma özelliğini sürdürürken, Dünya Atletizm Birliği'nin "Altın Etiket" sınıfındaki maratonlar arasında parlamaya devam etti.

KENYALI ATLETLER İSTANBUL MARATONU'NDA ZİRVEDE

Maratonun erkekler kategorisinde Kenyalı atlet Panuel Mkungo, 42,195 kilometrelik parkur boyunca sergilediği performans ile 2 saat 10 dakika 35 saniyede ipi göğüsleyerek şampiyon oldu. Anadolu Yakası'ndaki başlangıç noktasından, tarihi Sultanahmet Meydanı'nda tamamlanan bu heyecanlı koşuda, Mkungo'nun vatandaşı Benard Cheruiyot Sang 2 saat 12 dakika 41 saniye ile ikinciliği, James Kiplagat da 2 saat 12 dakika 44 saniye ile üçüncülüğü elde etti.

KADINLARDA ZAFER CHEPTOO'NUN

Bu yıl 45. kez düzenlenen İstanbul Maratonu'nda kadınlar kategorisinde zafer Kenyalı Beatrice Cheptoo'nun oldu. Cheptoo, aynı zamanda "Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu" unvanına sahip bu prestijli yarışı, 2 saat 27 dakika 9 saniye gibi kıskanılacak bir dereceyle tamamladı. Kenyalı atletlerin dominasyonu kadınlarda da sürerken, Veronicah Njeri Maina 2 saat 27 dakika 24 saniyelik derecesiyle ikinci, Valentina Mateiko ise 2 saat 32 dakika 15 saniye ile üçüncü sıranın sahibi oldu.

Bu maraton, her yıl olduğu gibi dünya atletizm takvimindeki en prestijli yarışlardan biri olarak tarihe geçti ve sporcuları tarihin ve kültürün beşiği İstanbul'da unutulmaz bir mücadeleye davet etti.

Kaynak: AA