Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Rıdvan Gündoğdu, Yargıtay 7. Ceza Dairesi Üyesi ve Tahkim Kurulu Üyesi Bülent Savtok, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Üyesi ve Yargıtay 11. Ceza Dairesi Üyesi Gökhan Karaburun ile Tahkim Kurulu Yedek Üyesi ve Yargıtay 10. Ceza Dairesi Üyesi Deniz Gül TFF’deki görevlerinden istifa ettiler. 

SÖZ KONUSU İSTİFALARIN ARKA PLANINA İSE EKRAN HABER ULAŞTI

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yayıncı kuruluşa verdiği bir röportajda TFF Etik Kurulu Başkanlığına getirilen Rıdvan Gündoğdu’ya Yargıtay Birinci Başkanı Ömer Kerkez’in TFF’de görev almasını istemediğini söylemişti. İstifalarda bu açıklamaların ardından peş peşe geldi.

HACIOSMANOĞLU’NA TEKPİ İSTİFA GETİRDİ

Edinilen bilgiye göre; Futbol Federasyonu Başkanı Hacıosmanoğlu’nun yayıncı kuruluşa verdiği röportajda özellikle Rıdvan Gündoğdu’nun ismini zikretmesi ve Yargıtay Birinci Başkanı Ömer Kerkez hakkındaki ifadeleri nedeniyle tepki mahiyetinde istifaların yaşandığı öğrenildi.

HSK 1. DAİRESİ O BAŞVURUYU REDDETTİ 

Federasyon kurullarında görev alan iki hakimin izin için yapmış oldukları başvuru HSK 1. Dairesince reddedildi. Ekran haberin edindiği bilgiye göre bu hakimlerden birinin Tahkim Kurulu Başkanı olarak görevlendirilen İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi başkanı Ali Günay’ın olduğu öğrenildi.

Editör: Barış Sözal