BERFİN ERDEM - EKRAN HABER / ÖZEL HABER

16-17-18 Ağustos’ta koşulan Yat Sınıfı etabında toplam 5 yarış yapılırken, “Büyük” kupayı; IRC0, IRC1 ve IRC2 sınıfları genel klasmanında 14 puanla ilk sırada yer alan “ENKA CHEESE IV” takımı kazandı. IRC3 ve IRC4 sınıflarında yarışan takımların genel klasman lideri ise 15 puanla “ORGANİK KİMYA ELECTRON” takımı oldu.

Yelken sporuna farklı bir soluk getiren 12. TAYK Slam-Eker Olympos Regatta Yelken Festivali, 7’den 70’e yüzlerce yelkenci ve teknenin katılımıyla 9-18 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleşti. “Yelkenin Yeni Modası” söylemi ile yola çıkan festival, Türkiye Açıkdeniz Yarış Spor Kulübü (TAYK) tarafından, Eker Süt Ürünleri ana sponsorluğunda ve profesyonel yelken giyim markası Slam’in desteğiyle düzenlendi.

05-10

KIRAN KIRANA YARIŞ

İstanbullulara yelken sporunun heyecanını yaşatan organizasyon, hafta sonu yapılan Yat Sınıfı etabının ardından sonra erdi. Teknelerin seyir anında birbirine yakın olduğu, zorluk derecesi yüksek Yat Sınıfı yarışları kıran kırana geçti. 12. TAYK Slam – Eker Olympos Regatta Yat Sınıfı yarışlarında “Büyük” kupayı, IRC0, IRC1 ve IRC2 sınıfları genel klasmanında 14 puanla ilk sırada yer alan “ENKA CHEESE IV” takımı kazandı. IRC3 ve IRC4 sınıflarında yarışan takımların genel klasman lideri ise 15 puanla “ORGANİK KİMYA ELECTRON” takımı oldu.

02-11

"FESTİVAL HALİNE DÖNÜŞTÜ"

TAYK Genel Müdürü Can Giray, "Bu hafta İstanbul için harika bir etkinlikti. TAYK Slam X Eker Yelken Festivali, festival haline dönüştü çünkü. Geçtiğimiz Perşembe günü C70 sınıfı yarışların başlamasıyla start aldı. C70’ler bittikten sonra, Burgazada Deniz Spor kulübüyle müşterek yat yarışı, coğrafi yarış o da oldukça eğlenceli ve güzel bir havada geçti.

04-9

YABANCI TAKIMDALAR DA YER ALDI

Hemen arkasından eş zamanlı olarak hem Galatasaray Yelken kulübüyle, yelken şubesiyle hareketli salmalar ki gayet kalabalıktı yaklaşık 200 tane gencimiz, miniğimiz orada yarıştı. Eş zamanlı olarak burada Moda koyu içerisinde oldukça teknik ve kıran kırana geçen bir J70 Tr Match Race yapıldı. Match Race 10 yıldır Türkiye’de yapılan bir yarış şekli değil. Üstelik J70’lerde ilk kez yapıldı. Burada Moda Deniz kulübü ev sahipliği yapınca görsel olarak inanılmaz bir şans oldu. Çünkü bütün kulüp üyeleri ve sahildeki İstanbullular bu uluslararası yarışmayı da seyrettiler yabancı takımlarımızda vardı.

06-9

GECE YARIŞI DÜZENLENDİ

Gece yarışı ilginç ve zor bir deneyimdir. Dolayısıyla bu festivalin içerisinde hareketli salma var, 7 yaşındaki çocuklardan 70 yaşındaki yetişkinlere kadar geniş bir yaş aralığıyla katılımcılar yer aldı. Optimist var devasa boyutlardaki Türkiye’nin en büyük yatları var. İlk kez yapıldığı için hem çok mutluyuz hem de başarıyla seyredildiği içinde gururluyuz. Bu etkinliği duyurmamıza aracılık ettiğiniz için kanalınıza teşekkür ederiz.

"ZORLU RÜZGARA DENK GELDİK"

Öylesine zorlu bir mücadele oldu ki İstanbul’un en rüzgarlı olduğu döneme denk geldik, planlarımızda bu yöndeydi. Bizim için en kabus şey biliyorsunuz ki rüzgarsız kalmak. Fakat bu seferde rüzgar bazı küçük sınıflarımız için oldukça güvenlik limitlerin neredeyse yakınında seyretti. Tabii başka zorluklarımızda vardı. Bunlar geniş katılımlı bir festival oldu ki İstanbul’da neredeyse bütün yelken hakemlerimizi dahil etmek zorunda kaldık."

Editör: Mehmet Bayar