Tüyler ürperten olay Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde meydana geldi. ABD'de tekstil işiyle uğraşan Uygur Türk'ü Hasan Nur, evladı gibi büyüttüğü eşinin yeğeni 18 yaşındaki Yimurhan Y. ile İstanbul'a geldi. Ancak yeğen Yimurhan Y., arkadaşlarıyla bir plan hazırlayarak eniştesini vahşice öldürdü. İstanbul'un göbeğinde yaşanan cinayetin tüm detaylarına ise Ekol TV muhabiri Gizem Gündoğdu ulaştı.

HER ŞEYİN BAŞLADIĞI GÜN

Daha önce yakın bir akrabasıyla tartışma yaşayan Hasan Nur, olayı yargıya taşıyıp akrabasını tutuklattı. Durum karşısında eniştesine öfke besleyen yeğen Yimurhan Y., o günden sonra eniştesine karşı intikam hesapları yapmaya başladı.

ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYARAK EVE GİRDİLER

Eniştesiyle İstanbul'a gelmesini fırsat bilen Yimurhan Y., hemen harekete geçti. 3 arkadaşına evin anahtarını vererek dehşet planını devreye soktu. Yimurhan Y.'nin arkadaşları, anahtarı aldı ve yeğeniyle oturan Hasan Nur'un bulunduğu daireye elini kolunu sallayarak girdi.

İŞKENCE EDEREK ÖLDÜRDÜLER!

Enişte Hasan Nur, eve giren 3 kişinin bir anda üstüne çullanmasıyla neye uğradığını şaşırdı. Hasan Nur'un elini-kolunu bağlayan şüpheliler, enişteyi saatlerce darp etti. Yapılan işkenceye dayanamayan Hasan Nur, olay yerinde hayatını kaybetti.

GASP SÜSÜ VERMEYE ÇALIŞTILAR

Yimurhan Y., anlaştığı arkadaşlarıyla eniştesinin ziynet eşyalarını ve parasını aldı. 3 arkadaşı olay sonrası oradan uzaklaştı. Yimurhan Y. ise olaydan haberi yokmuş gibi davranıp durumu ekiplere bildirdi. İhbar üzerine eve gelen polis ekipleri inceleme başlattı. Yapılan çalışmalarda Yimurhan Y.'nin olayı tezgahladığı tespit edildi. Gasp süsü verilerek işlenen cinayetin tüm gizemini açığa çıkaran ekipler, cani yeğenle birlikte 3 arkadaşını yakaladı. 4 arkadaş daha sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

3 ARKADAŞIN EVE GİDİŞİ KAMERADA

Vahşet planını devreye sokmadan önce eve giden 3 arkadaşın o anlarına Ekol TV ulaştı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde arkadaşların rahat hareketleri dikkat çekti.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu