7 Ekim'den bu yana Gazze'de katliam yapan İsrail'e tepki göstermek ve bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen, “Büyük Filistin Mitingi” başladı.

Atatürk Havalimanı’ndaki mitinge katılmak için kentin dört bir yanından gelen çok sayıda vatandaş, oluşturulan kontrol noktalarından geçerek alanı doldurdu.

mit-op

Genç yaşlı binlerce kişi, miting alanına kurulan dev sahnenin önünde toplandı. Sivil toplum kuruluşları üyeleri de gruplar halinde miting alanına geldi.

Bazı vatandaşların çocuklarıyla katıldığı mitinge, engellilerin de tekerlekli sandalyeleriyle geldiği görüldü.

ist-filistin-mitingi-aa (1)

“KATLİAM BİTSİN, ÇOCUKLAR ÖLMESİN”

Katılımcılardan bazıları “Hepimiz Filistinliyiz” yazılı bantları kafalarına takarken, kimi vatandaşlar da çeşitli dillerde “Katliam bitsin, çocuklar ölmesin” ve “Filistinli çocukların sesi ol” yazılı dövizler taşıdı.

Miting alanında bekleyen bazı vatandaşlar, öğle namazını burada kıldı. Alanda, engelliler için de özel bir bölüm oluşturuldu.

İSRAİL ALEYHİNE SLOGANLAR ATILIYOR

Sabahtan itibaren alanda yerlerini alan katılımcılar, yanlarında getirdikleri büyüklü küçüklü Türk ve Filistin bayraklarını sallarken, zaman zaman da İsrail aleyhine slogan atıyor.

ist-filistin-mitingi-aa (2)

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA ALANDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Büyük Filistin Mitingi”ne katılmak üzere Atatürk Havalimanı’na geldi.

Mitingin başlamasına dakikalar kala helikopter ile miting alanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alana inmeden önce bir süre havadan kalabalığa baktı.

Erdoğan’ı taşıyan helikopter bir süre kalabalık üzerinde tur attıktan sonra miting alanına iniş yaptı.

Erdoğan daha sonra kurulan sahneye gelerek alandaki vatandaşları selamladı.