İstanbul’da bir krem markasının düzenlediği güzellik yarışmasında 200 kişi arasından seçilen 5 kız, birinci olmak için yarıştı. Şarkıcı Ozan Orhon’un jüri üyeliğini, Özge Atalay'ın da sunuculuğunu yaptığı yarışmada, Tuğba Çinkaya, ‘Türkiye Yüz Güzeli' seçildi. Yüzlerce yarışmacı arasında tesettürlü olarak yer alan ve birinci olan Çinkaya Ekran Haber'e konuştu. 

“BABAM DA DESTEKLEDİ”

Sosyal medyada gördüğü yarışmaya annesiyle birlikte başvuru yaptığı söyleyen Çinkaya, "Başta babam şaşırdı ama beni çok destekledi" dedi. Hayatında ilk defa bir yarışmaya katıldığını söyleyen genç kız, yarışmada doğallığa çok önem verildiğini ve bu sayede birinci olduğunu söyledi. Yarışmaya katılırken birinci olacağını tahmin etmediğini ifade eden Çinkaya, tesettürlü olarak yarışmaya katıldığı için kendisine gelecek tepkilerden ilk başta çekindiğini söyledi. 

“İNSANLARIN TAVRI DÜŞÜNCELERİMİ DEĞİŞTİRDİ”

“Yakın çevremde ve ailemde asla olumsuz bir tepki almadım hatta herkes beni tebrik etti benimle gurur duydu" diyen Çinkaya, 'tesettür yarışmaya engel midir?' sorusuna, "Oraya giderken endişelerim vardı tabii ama oraya gittiğimde bunların hepsi kayboldu. Birçok kişide önyargı var benim içimde de bir sıkıntı olur mu diye korku vardı, ama insanların tavrı benim de düşüncelerimi değiştirdi." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi