Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM’un uyarılarının ardından İstanbul’da sabah saatlerinde yer yer etkili olan sağanak yağış ve fırtına, kentin bazı bölgelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Beyoğlu’nda aniden başlayan yağmur, vatandaşları hazırlıksız yakalarken, birçok kişi yağmurdan korunmak için otobüs duraklarına sığındı. İstiklal Caddesi, şiddetli yağışla birlikte adeta göle dönerken, Tarlabaşı ve Elmadağ'da cadde ve sokaklar su altında kaldı. Araçlar ise su birikintileri nedeniyle trafikte ilerlemekte zorlandı.

Whatsapp Image 2024 08 27 At 14.58.41

İSTANBUL İÇİN YAĞMUR VAKTİ

Güne sağanak yağmurla başlayan İstanbul, 5 gün daha yağış alacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yarından (Çarşamba) itibaren Pazar günü dahil gökgürültülü sağanak yağış İstanbullular'a zor anlar yaşatacak.

Whatsapp Image 2024 08 27 At 15.08.44

İSTANBUL'DA YAĞMUR HAFTASI

MGM verilerine göre İstanbul'da hava sıcaklığı mevsim normallerinde devam ederken gündüz ve gece sıcaklıklarında önemli bir değişiklik görülmeyecek.  Öte yandan MGM ülkenin batı bölgeleri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Meteoroloji'nin kuvvetli yağış uyarısında şöyle denildi: "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra İzmir’in iç kesimleri, Manisa, Aydın’ın iç kesimleri, Balıkesir’in güneyi, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur ile Antalya’nın batısının iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu