İstanbul Valiliği, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, önümüzdeki 4 saatlik periyotta kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere İstanbul'da yerel kuvvetli olmasının beklendiğini duyurdu.

Saganak Aa 1

AKOM'dan Sağanak Uyarısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte yağışların akşamdan itibaren etkisini artıracağını ve yarın öğlene kadar kuvvetli şekilde etkili olacağını bildirdi. AKOM, İstanbul'da yağışların saat 22.00'den itibaren il geneline yayılarak etkisini artıracağı ve yarın öğle saatlerine kadar kuvvetli şekilde etkili olacağını kaydetti.

Saganak Yagis Yagmur 24052024 11

İstanbulluların dikkatine!

AKOM verisine göre İstanbul’da gün boyu aralıklarla bölgesel olarak görülmesi beklenen yağışların gece saatlerinden itibaren il geneline yayılarak pazartesi öğle saatlerine kadar kuvvetli şekilde devam etmesi beklenmektedir. Olası olumsuz durumlarda lütfen ALO153 ile iletişime geçiniz.

Saganak Yagis Yagmur 24052024 9

METEOROLOJİ İSTANBUL SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, önümüzdeki 4 saatlik periyotta kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere İstanbul'da yerel kuvvetli olması öngörülüyor. Açıklamada ayrıca ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağışla birlikte kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Editör: Nurseli Fırat