İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği, "Cornelia" isimli geminin makine arızası yaşaması nedeniyle çift yönlü ve geçici olarak durduruldu.

Istanbul Bogazi Trafigi Durduruldu 31052024 Aa (1)

MAKİNE ARIZASI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Boğazı'nın Beşiktaş önlerinde seyreden 176 metre boyundaki "Cornelia" adlı gemide makine arızası meydana geldi. Arıza nedeniyle gemi, boğazda hareket kabiliyetini kaybetti.

Istanbul Bogazi Trafigi Durduruldu 31052024 Aa (3)

ACİL MÜDAHALE

Durumun bildirilmesinin ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı kılavuz kaptan ve "Kurtarma-9" römorkörü ivedilikle olay yerine yönlendirildi. Ekipler, gemiyi güvenli bir şekilde kurtarma çalışmalarına başladı.

Istanbul Bogazi Trafigi Durduruldu 31052024 Aa (4)

GEMİ TRAFİĞİ DURDURULDU

Boğaz'daki gemi trafiği, arıza nedeniyle güvenlik gerekçesiyle çift yönlü ve geçici olarak askıya alındı. Gemi trafiğinin ne zaman normale döneceği, kurtarma çalışmalarının ilerleyişine bağlı olarak belirlenecek.

Istanbul Bogazi Trafigi Durduruldu 31052024 Aa (5)

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri, olayı yakından takip ettiklerini ve güvenliğin sağlanması için tüm önlemlerin alındığını belirtti. Bakanlık, gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgilendirme yapılacağını duyurdu.