65 bin üyesiyle dünyanın en büyüklerinden biri olan İstanbul Barosu'nda başkanlık yarışı, 19-20 Ekim tarihleri ayında yapılacak. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adına halihazırda İstanbul Barosu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten avukat Ali Gürbüz yarışacak. 

GRUP ADINA ÇALIŞMA OFİSİ AÇILDI

Ekran Haber'in özel haberine göre, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu dün Kadıköy’de çalışma ofisi açtı. Ofisin açılışına İstanbul Barosu’na damga vuran eski başkanları avukat Prof.Dr. Ümit Kocasakal ve Mehmet Durakoğlu da katıldı. Ofis açılışında birçok genç avukat da yer aldı.

Once Ilke Avukatlar2 18 Temmuz

“BAROYU YÖNETMEK İSTİYORUZ”

Açılış kurdelesini eski baro başkanlarıyla kesen Gürbüz, “Bu çalışma ofisi açılışı, baroyu nasıl yöneteceğimizin de bir göstergesi. Ortak akılla yönetmek istiyoruz. Her gün burada olacağız. Bütün meslektaşlarımızı da buraya davet ediyoruz. Onlarla fikir alışverişinde bulunmak, konuşmak, istişare etmek istiyoruz. Onlar bizim için güç kaynağıdır. Adliyede olacağız, karakolda olacağız, ama en çok avukatların yanında olacağız. Baro binasını değil, baroyu yönetmek istiyoruz” dedi. Durakoğlu ve Kocasakal da yeni başkan adayına sonuna kadar destek olacaklarının altını çizdiler.

Once Ilke Avukatlar 18 Temmuz

ÖN SEÇİMLE ADAY OLDU

İstanbul Barosu başkanlığı için gruplar kendi aralarında ön seçim yaparak adayını belirliyor. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun gerçekleştirdiği ön seçime mevcut Başkan avukat Filiz Saraç katılmamıştı. Saraç’ın aday olmadığı ön seçimlerde avukat Ramazan Çakmakçı, avukat Emir Hüseyin Acar ve avukat Ali Gürbüz yarışmış, oyların büyük bölümünü alan Gürbüz başkan adayı olmuştu.

Once Ilke Avukatlar1 18 Temmuz

ALİ GÜRBÜZ KİMDİR?

Avukat Ali Gürbüz, 1974 İskenderun doğumlu olup; evli ve iki çocuk babasıdır. Gürbüz, önceki yıllarda bir dönem disiplin kurulu üyeliği, üç dönem de İstanbul Barosu yönetim kurulu üyeliği yapmıştı. Halihazırda İstanbul Barosu Başkan Yardımcılığı görevini ifa eden Gürbüz, yeni dönemde de başkanlığın en güçlü adaylarından birisi olacak gibi görünüyor.

Editör: Haber Merkezi