İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesine Aklama Suçları Soruşturma Bürosu ve İmar Suçları Soruşturma Bürosu eklendi. Böylece başsavcılıkta soruşturma işlemleri toplam 27 ayrı büro tarafından yürütülecek.

AKLAMA SUÇLARI BÜROSU

Aklama Suçları Soruşturma Bürosu, "Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerinin Aklanmasının ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi" konulu Genelge ve ilgili mevzuat hükümleri dikkate alınarak 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamındaki suçlara ilişkin soruşturmaları yürüterek sonuçlandıracak. İki savcı tarafından soruşturma işlemleri yapılacak.

İMAR SUÇLARI BÜROSU

İmar Suçları Soruşturma Bürosu’nda, imar kirliliğine neden olma, Boğaziçi Kanunda düzenlenen suçlar ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun suçlara ilişkin soruşturmalara bakılacak.

Istanbul Adliyesi 110624

SAVCILIKTAKİ İŞ BÖLÜMÜ DE BELLİ OLDU

Adli tatil öncesinde başsavcılıkta bazı vekiller için yeni görevlendirmeler de yapıldı. Başsavcı Vekilleri ve savcılar arasındaki iş bölümü de listelendi. Buna göre;

SAVCILIĞIN BASIN SÖZCÜLÜĞÜNÜ HACI HASAN BÖLÜKBAŞI YAPACAK

Basın Suçları Soruşturma Bürosu ve Fikri ve Sınai Haklar Soruşturma Bürosu Başsavcı Vekili Hacı Hasan Bölükbaşına bağlı çalışacak. Bölükbaşı ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Basın Sözcülüğü görevini yürütecek ve Medya İletişim Bürosu’ndan da sorumlu olacak.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’ndaki soruşturmalar Başsavcı Vekili Güngör Karakoç tarafından yürütülecek. Karakoç, Hakimler ve Savcılar Kurulu ve Adalet Bakanlığı ile yapılan yazışmaları yürütecek, Gizli Tanık Bürosuna işlemleri de sorumluluğunda olacak. Başsavcı Gökhan Yolasığmaz da Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’na destek olacak, Suç Gelirlerini Aklama Bürosu’na da bakacak.

VEKİLLERİN ÇALIŞMA ALANLARI SIRALANDI

Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu, Faili Meçhul Suçlar ile Muhabere Bürosu’na ilişkin soruşturmaları Başsavcı Vekili Nuri Ahmet Saraç yürütecek. Personel ve İdari İşler Bürosu’nda başsavcılığa bağlı personelle ilgili Başsavcı Vekili Gökhan Şen, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddet Suçları ile Cinsel Dokunulmazlığa Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu’yla ilgili işler ise Başsavcı Vekili Mehmet Ali Kurt’un sorumluluğunda bulunacak.

Sahtecilik ve Dolandırıcılık Soruşturma Bürosu’yla ilgili işler Başsavcı Vekilleri Selahattin Kanbur, Kenan Doğan ve Abdullah Akın Çiçek tarafından yürütülecek. Genel Soruşturma Bürosu işlemleri Başsavcı Vekilleri İbrahim Bozkurt, Kemal Aktaş, Evliya Çalışkan sorumluluğunda yürütülecek.

Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu’nun soruşturmalarını Başsavcı Vekili Abdurrahman Üşümez yürütecek. Özel Soruşturma Bürosu Memur Suçları Soruşturma Bürosu ve Askeri Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcı Vekili Ercan Devrim sorumluluğunda olacak. Kaçakçılık Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu ve Vergi Suçları Soruşturma Bürosuna Başsavcı Vekili Mustafa Çiğdem bakacak. Müracaat İşlemleri ve Nöbet Bürosuna Başsavcı Vekili Bülent Başar; İnfaz Bürosu, Yakalama Bürosu, Denetimli Serbestlik İşlemleri Bürosuna Başsavcı Vekili Orhan Aydın; Ağır Ceza Mahkemeleri savcılarına, Kabahatler Bürosu ve İmar Suçları Soruşturma Bürosu’na Bülent Dinçel; Uzlaştırma Bürosu, Emanet İşlemleri Bürosu ve Seri Muhakeme Usulü Soruşturma Bürosuna Başsavcı Vekili Murat Çağlak bakmaya devam edecek.

Editör: Haber Merkezi