Adana şehrinde, polis tarafından yapılan bir operasyonla, ülke içinde faaliyet gösteren bir organ ticareti şebekesi deşifre edildi. Polis, sahte pasaportlar üzerinde yaptığı incelemede, bu şebekenin Türkiye, İsrail ve Suriye üçgeninde bir organ ticareti ağı olduğunu ortaya çıkardı.

Israilli Organ Sebekesi 03052024 Iha (1)

POLİSİN SAHTE PASAPORT İNCELEMESİ

Adana Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte pasaportlar üzerinde yaptığı incelemede şok edici bir gerçeği ortaya çıkardı. Türkiye'ye sağlık turizmi için gelen bazı kişilerin pasaportlarının sahte olduğu tespit edildi.

Israilli Organ Sebekesi 03052024 Iha (4)

DEĞİŞİK KİMLİKLERE BÜRÜNMÜŞLER

Güvenlik kameralarından elde edilen görüntüler ve detaylı araştırmalar sonucunda, aslında Suriyeli oldukları belirlenen kişilerin sahte pasaportlarla İsrailli gibi gösterildiği anlaşıldı. Böylece, suçluların kendilerini başka kişiler gibi göstererek nakil işlemlerini gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

Israilli Organ Sebekesi 03052024 Iha (6)

İŞİN İÇ YÜZÜ

Polis, bu ilk bulguların ardından soruşturmayı derinleştirdi. Araştırmalar sonucunda, Suriyeli şüphelilerin böbreklerini para karşılığında sattıkları ve bu işlemlerin gerçekleşebilmesi için sahte pasaportlar düzenlendiği belirlendi. Bu noktada, alıcı konumundaki İsrailli şahısların da işin içinde olduğu ortaya çıktı.

Israilli Organ Sebekesi 03052024 Iha (5)

ORGAN TİCARETİ ŞEBEKESİNİN DETAYLARI

Polisin titiz çalışması sonucunda, Türkiye, İsrail ve Suriye arasındaki organ ticareti şebekesi deşifre edildi. Bu şebekeyi yönetenlerin arasında, Türkiye'deki turizm acentesi patronlarının olduğu tespit edildi. Ayrıca, İsrail ayağını yöneten kişinin kimliği de belirlendi.

Israilli Organ Sebekesi 03052024 Iha (8)

ŞEBEKEYE DARBE

Polisin belirlediği çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 11 şüpheli gözaltına alınırken, yapılan aramalarda ise büyük miktarda para ve sahte belgeler ele geçirildi. Şahısların, böbrekleri büyük meblağlar karşılığında sattıkları öne sürüldü.

Israilli Organ Sebekesi 03052024 Iha (7)

SORGUYA ALINDILAR

Gözaltına alınan şüpheliler, Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Bu aşamada, şebekenin faaliyetleriyle ilgili daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor.

Israilli Organ Sebekesi 03052024 Iha (9)

Editör: Mevlüt Peker