Gazze Şeridi'nde yer alan tarihi Rum Ortodoks Kilisesi, İsrail saldırısının hedefi oldu. Bu saldırı sonucunda en az 8 kişinin yaşamını yitirdiği, birçok insanın da yaralandığı bildirildi.

Filistin'in resmi kaynaklarından WAFA, bu talihsiz olayla ilgili detayları paylaştı. Kilisede, çeşitli nedenlerle evlerini terk etmiş Filistinlilere ev sahipliği yapıldığı sırada düzenlenen saldırıda, çocuklar ve kadınlar da dahil olmak üzere birçok kişi hayatını kaybetti.

Kilisenin enkazı altında kalan yaralı ve ölüleri kurtarmak için çalışmaların devam ettiği ve ambulans ekiplerinin yoğun bir şekilde çalıştığı belirtildi. Saldırının şiddeti, kilisenin bazı kısımlarında büyük hasara yol açarken, çevresindeki binalardan birinin tamamen yıkıldığı ifade edildi.

Bu saldırı, Kilise Vekilleri Konseyi binasını da vurdu ve binanın tamamen yıkılmasına neden oldu.

Gazze İçişleri Bakanlığı da bu saldırıyı doğrulayarak, İsrail'in bu tarihi yapıyı hedef aldığını duyurdu.

Filistin Devlet Başkanlığına bağlı olan Kilise İşleri Yüksek Komitesi, saldırının uluslararası anlaşmaları ihlal ettiğine dikkat çekti. Açıklamada, "Bu saldırı, bir savaş suçu olarak kabul edilmeli ve Gazze'deki diğer suçlarla birlikte değerlendirilmelidir." ifadeleri kullanıldı. Bu tarihi kilisenin 425 yılına dayanan bir geçmişi olduğunu ve dünyanın en eski kiliselerinden biri olduğunu belirtti.

İSRAİL'İN ACIMASIZ SALDIRILARI SÜRÜYOR

7 Ekim'de, Hamas'ın silahlı birimi İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e yönelik geniş çaplı bir saldırı başlattı. İsrail, bu saldırılara karşılık Gazze'ye yoğun hava saldırılarıyla karşılık verdi.

Gazze'den atılan roketlerle, 1400 İsrailli yaşamını yitirirken, 3 bin 968'i yaralandı. Gazze'de ise, İsrail saldırıları sonucunda 3 bin 785 kişi hayatını kaybetti ve 12 binden fazla kişi yaralandı.

Batı Şeria'da da benzer olaylar yaşandı. İsrail askerleri ve Yahudi yerleşimcilerin düzenlediği saldırılarda 77 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'in Gazze'deki saldırıları sırasında, 13 gazeteci yaşamını yitirdi. Lübnan sınırındaki çatışmalarda ise, Hizbullah ve İslami Cihad'dan 14 kişi, bir gazeteci dahil 3 sivil öldü. Lübnan'dan yapılan saldırılarda 3 İsrailli hayatını kaybetti.

17 Ekim'de Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırıda ise 471 kişi yaşamını yitirdi ve 342 kişi yaralandı.

Kaynak: AA