İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi çevresine gerçekleştirdiği yoğun saldırılar sonucu 6 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırıların yaralı ve hastaların yanı sıra yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin sığındığı hastane çevresinde odaklandığını açıkladı. Ayrıca, İsrail ordusunun hastanenin çevresindeki "gazeteciler ve yerinden edilmişler için" kurulan iki çadırı doğrudan hedef aldığı belirtildi.

BİRÇOK HASTANE VURULDU

İsrail ordusunun, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin yanı sıra Nasr Çocuk Hastanesi, El-Ehli Baptist, Türk-Filistin Dostluk hastaneleri ve Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini de vurduğu ifade edildi. Saldırılar sonucu yüzlerce kişinin öldüğü ve yaralandığı kaydedildi.

İSRAİL'İN HASTANE SALDIRILARI

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'ndeki Rantisi İhtisas Çocuk Hastanesi'ni gece saatlerinde "doğrudan" hedef aldığı belirtildi. Ayrıca, El-Avde ve Endonezya Hastaneleri'nin çevresinin de İsrail ordusu tarafından bombalandığı bildirildi. Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, bu saldırılar hastanelerin bazı bölümlerine ciddi hasar verdi ve büyük panik yarattı.

EL-AVDE VE ENDONEZYA HASTANELERİNE SALDIRI

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki El-Avde ve Endonezya Hastaneleri'nin çevresini bombaladığı bildirildi. Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, El-Avde Hastanesi çevresindeki saldırıda bir sağlık görevlisinin yaralandığı ve iki ambulansın hizmet dışı kaldığı ifade edildi. Filistin Kızılayı yetkilileri, uluslararası topluluğa, büyük bir felaket yaşanmadan önce tıbbi malzeme ve yakıt sağlamak için acil müdahale çağrısında bulundu.

RANTİSİ İHTİSAS ÇOCUK HASTANESİ HEDEF ALINDI

Gece saatlerinde, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ndeki Rantisi İhtisas Çocuk Hastanesi'ni "doğrudan" hedef aldığı duyuruldu. Bu saldırının, Gazze'deki insani durumu daha da kötüleştirdiği endişesi taşınıyor.