Gazze Şeridi, İsrail'in abluka ve bombardımanı altında zor günler yaşıyor. Bu zorlukların başında gelen su sıkıntısı, iki çocuğun hayatına mal oldu. İsrail, su arayışı içerisinde olan 9 ve 13 yaşlarındaki bu iki masum çocuğu hedef alarak yaşamlarına son verdi.

Hicr ed-Dik bölgesinde yaşayan Filistinli Yusuf eş-Şaviş, yaşanan bu trajik olayın detaylarını paylaştı. Şaviş, evlerine çok yakın bir yere düşen bombanın patlaması sonrasında çocuklarını aradığını, ancak onları bulamadığını belirtti. "Eşim hemen 'Çocuklar nerede?' diye telaşla sordu. İlk başta onların güvende olduğunu düşündüm, fakat dışarıya çıktığımda iki çocuğumun da yaşamını yitirdiğini fark ettim." şeklinde konuştu.

"İSRAİL'İN HEDEFLERİ, MASUM ÇOCUKLAR"

Yusuf eş-Şaviş, "İsrail'in hedef gösterdiği kişiler, maalesef bu iki masum çocuk oldu." diyerek duyduğu üzüntüyü ifade etti. Ayrıca, İsrail savaş uçaklarının sivilleri açıkça görebildiğini vurgulayarak, çocuklarıyla birlikte su taşıdıklarını ve patlama sesini duyduğunda büyük bir şok yaşadığını belirtti.

EVLERİNDEKİ SU DEPOSU ZARAR GÖRDÜ

Filistinli baba, İsrail'in saldırıları sonucunda evlerindeki su deposunun hasar aldığını ve bu nedenle çocuklarıyla birlikte su almaya gitmek zorunda kaldıklarını belirtti. "Ben su bidonlarıyla eve döndükten saniyeler sonra çocuklarımın şehit olduğu patlamanın sesini duydum. Yaşananlara inanamadım. Hala büyük bir şok içerisindeyim." ifadeleriyle yaşadığı acıyı dile getirdi.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e geniş çaplı bir saldırı başlattı. Gazze'den İsrail'e roket saldırıları düzenlenirken, Filistinli gruplar Gazze-İsrail sınırındaki sınır kapısını ele geçirdi ve İsrail topraklarına sızdı. İsrail, Gazze'ye hava saldırılarıyla karşılık verdi.

Bu saldırılar sonucunda, İsrail'de 299 asker ve toplamda 1400 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 968 kişi yaralandı. Gazze'de ise 2 bin 778 kişi yaşamını yitirdi, 10 binden fazla kişi yaralandı. Batı Şeria'da da 61 Filistinli hayatını kaybetti, 1250 kişi yaralandı. İsrail'in saldırılarında 13 gazeteci de hayatını kaybetti.

Lübnan-İsrail sınırında ise Hizbullah ile İsrail arasında yaşanan çatışmalarda 3 sivil, 4 Hizbullah üyesi ve 2 Filistin İslami Cihad Hareketi üyesi hayatını kaybetti. Lübnan'dan yapılan saldırılarda 3 İsrail askeri öldü.

Kaynak: AA