İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin Han Yunus şehrinde bulunan Nasır Hastanesi'ne sığınmış Filistinli sivillere hastaneyi boşaltmaları yönünde mesaj iletmek amacıyla gönderdiği Filistinli bir esirin, görevini yerine getirdikten sonra geri dönerken İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülmesi, bölgede büyük bir infial yarattı. Görgü tanıklarının ifadeleri ve görüntülere göre, genç Filistinli elleri bağlı ve beyaz kıyafetler içinde hastaneye gönderildi, İsrail ordusunun tahliye talebini ilettikten sonra tekrar teslim olmak için dönüşe geçtiği sırada yol ortasında keskin nişancıların 3 kurşunuyla katledildi.

NASIR HASTANESİ'NDEKİ KRİTİK DURUM

İsrail ordusunun iki haftayı aşkın süredir kuşatma altında tuttuğu ve yüzlerce yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Han Yunus'taki Nasır Hastanesi, dün itibariyle boşaltılması istenmişti. Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail güçlerinin hastane kapılarına, binalarına ve avlusuna yoğun ateş açtığını belirtmiş, burada bulunan 300 sağlık personeli, 450 hasta ve yaralı ile 10 bin yerinden edilmiş Filistinlinin hayatı için endişe duyulduğunu ifade etmişti.

DSÖ'DEN ACİL ÇAĞRI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yaşanan çatışmalar ve kuşatma nedeniyle Nasır Hastanesi çevresindeki hasta ve sağlık personelinin güvenliği konusunda derin endişelerini dile getirdi. DSÖ'nün hastaneye ulaşmasının engellendiğini belirten Ghebreyesus, sağlık hizmetleri ve personelinin hedef alınmaması gerektiğini vurgulayarak Gazze için ateşkes çağrısında bulundu.