Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail askerleri gece Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine baskınlar düzenledi. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, El-Halil kentinin Dura bölgesinde 30 yaşındaki Enes Nasır Muhammed Ebu Atvan'ın İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, İsrail güçlerinin Beytullahim'in güneyindeki Beyt Fuccar bölgesine dün düzenlediği baskında yaralanan ve hastanede tedavi gören 51 yaşındaki Muhammed Ferid Hamdan Sevabite'nin de bugün yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı.

"İSRAİL, İNSANLIĞIN TEMEL DEĞERLERİNE MEYDAN OKUYOR"

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Gazze Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre 7 Ekim'den bu yana 10 bin Filistinlinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Bu insanlığın temel değerlerine meydan okuyor" ifadesini kullanmıştı.

ACİL ATEŞKES ÇAĞRISI 

BM Genel Sekreteri Guterres, ise "Her gün kız ve erkek çocuklarının öldürüldüğü, yaralandığı Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüştü" diyerek, acil insani ateşkes çağrısını yinelemişti.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

7 Ekim'de Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Saldırının ardından İsrail ordusu, savaş uçakları ile Gazze Şeridi'ne hava saldırısı başlatmıştı. İsrail’in Gazze saldırıları nedeniyle 10 bin 328 kişi hayatını kaybetti, en az 25 bin sivil ise yaralandı. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te ise 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısı 165'e yükseldi.