İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’na yönelik saldırılarında Devlet et-Tennani isimli yaşlı bir kadın, İsrail ordusuna bağlı asker köpeği tarafından saldırıya uğradı.

UYKUSUNDA SALDIRIYA UĞRADI

Devlet et-Tennani, uyuduğu sırada İsrail askerlerinin köpekle birlikte odasına girdiğini belirtti. Askerlerin köpeği serbest bırakarak kendisine saldırttığını ve sonucunda darp edilip parçalandığını ifade etti.

KAMERA KAYITLARI

İsrail askerlerinin odasına girdiklerinde yanlarında kamera bulunduğunu söyleyen et-Tennani, köpeğin kolunu parçaladığını dile getirdi. Yaşanan olay sonucunda ciddi şekilde yaralanan Filistinli kadın, bölgede benzer saldırıların sıkça yaşandığını aktardı.

ALLAH’A HAVALE ETTİ

Devlet et-Tennani, kendisine bu zulmü yapanları Allah’a havale ettiğini sıkça dile getirdi. Bu tür olayların bölgede yaygın olduğunu belirten et-Tennani, yaşadığı dehşeti anlattı.

Israil Kopek Yasli Kadin Saldiri 29062024

TÜM DÜNYADAN TEPKİLER

İsrail askerlerinin Cibaliye Mülteci Kampı’na yönelik saldırılarında Devlet et-Tennani isimli yaşlı kadının üzerine köpekleri salması ve köpeklerin yaşlı kadının sağ kolunu parçalamasına dünyadan tepkiler yükselmişti. Sosyal medyada hızla yayılan görüntülere kullanıcılar sert yorumlar yapmıştı. Bir sosyal medya kullanıcısı ise görüntülerden fotoğraf sağlanamaması üzerine olayı betimleyen sanatsal bir tasarım hazırlamıştı. Söz konusu tasarım, sembol görsellerden biri olarak kayıtlara geçti.