İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 2027 Avrupa Oyunları için düzenlenen imza törenine katılmak üzere Roma’ya götürdüğü kalabalık kafilede 37 gazetecinin de yer almasına ilişkin tartışmalar devam ediyor. 37 gazetecinin de arasında bulunduğu kafileyle İBB bütçesinden karşılanan "Roma gezisi",  gazeteciler İsmail Saymaz ve Deniz Zeyrek arasında gerginliğe neden oldu.

Canlı yayında geziye ilişkin değerlendirmede bulunan Deniz Zeyrek'in, "Ya ben bu tür seyahatleri savunmam tasdik de etmem" sözlerine tepki gösteren Saymaz, "Abi tasvip etmeyecek bir şey yok, o kadar da mazeret. Ben katılmıyorum sana." dedi. 

"BERABER GİTMEDİK Mİ GEZİYE?!"

Saymaz, "Biz seninle beraber gitmedik mi geziye ya?! Bu ayıplı bir şey değil ki. Ya ben bildim bileli bu geziler olur." şeklindeki sözleri üzerine Zeyrek, "İsmail, anlatamadım" derken, Saymaz "Abi öyle bir ayıplı anlattın ki, hiçbir ayıp yok!" diyerek karşı çıktı. 

"Anlatamadım, biz de gittik" diyerek sözlerine devam etmeye çalışan Zeyrek'e, Saymaz, "Ben bir daha giderim diyorum. Senin gibi düşünmüyorum. Sen de daha önce katıldın, ben de katıldım. Sanki bir mazeret bildiriyormuş gibi. Ne mazereti bildireceğim!" dedi. 

"ÇARPITIYORSUN ŞU ANDA"

Zeyrek'in "İsmail bak mazeret değil, bak diyorum ki, gönül isterdi ki, medeni ülkelerde..." şeklindeki cümlesini Saymaz, "İdeal olan başka bir şey, ideal olan şudur diyebilirsin ama sanki kötü yola düşürmüş gibi bir haber gezisini böyle anlatmanın ne manası var?" diyerek kesti. 

Saymaz, "Sen beni dinlemiyorsun ki İsmail" sözüne ise "Anladım abi ben seni. Ne dediğini de anladım. ‘Ben tasvip etmem...' , abi sen kaç defa geldin bu gezilere. Neyi tasvip etmiyorsun?" deyince Zeyrek, "Ya çarpıtıyorsun şu anda." diyerek karşılık verdi. 

Editör: Haber Merkezi