Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten uyarı: "Dolar ataklar geçirebilir, altınla borçlanmayın, ağlarsınız…" İslam Memiş’in gram altının bugün itibariyle piyasadaki yeni taban ve yakın gelecekteki tavan fiyatları ile EKOL HABER’e özel açıklamaları ve vatandaşa uyarıları şöyle… 

“Dolar ve altında yeni ataklara dikkat! Bu ataklar ekonomide bir şeylerin habercisi olabilir”… Bu önemli ve çarpıcı uyarıyı Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, EKOL HABER’den Emre Kulcanay ile paylaştı. İslam Memiş, “Bu ataklar normal değil, Dolar bir gece ansızın 34.60 TL’yi görebilir. Altında görülen düşüşler kalıcı değil, herkes malına sahip çıksın, kimse altınla borçlanmasın sonra ağlamasın” dedi. 

GRAM ALTIN KAÇ TL OLACAK?

Piyasadaki gece ataklarını, “Ekonomide bir şeylerin habercisi olabilir” şeklinde değerlendiren İslam Memiş, gram altın ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gram altın için resmi ve Kapalıçarşı fiyatlarını değerlendiren İslam Memiş, “Gram altının resmi fiyatı 2 bin 700 TL ama piyasada 2 bin 770 TL’den aşağı bulamazsınız. Gram Altın’da ilk hedef 3 bin TL ve sonra da 3 bin 500 TL fiyatları bulma ihtimali var” dedi.

İSLAM MEMİŞ’TEN UYARI: AĞLARSINIZ! 

Öte yandan altın piyasasında geçtiğimiz günlerde yaşanan düşüşlerin geçici olduğuna dikkat çeken Memiş, “Herkes malına sahip çıksın, kimse altın borçlanmasın yoksa ağlarsınız” uyarısında bulundu. 

ALTINDA MAKAS ARALIĞI BİTTİ

Altın alım satımında 70 TL ila 100 TL arasında değişen makas aralığının kullanıma açılan yeni bir cep telefonu uygulamasıyla ortadan kalkacağına dikkat çeken İslam Memiş, “Artık makas aralığı bitti, altın alım satımında 70, 80 hatta 100 TL’leri bulan makas aralığı yeni cep telefonu uygulamasıyla sonra eriyor. Vatandaş cep’ten altın alıp satarken fark ödemeyecek” diye konuştu.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Peki bugün itibarıyla İstanbul Kapalıçarşı’da altın fiyatları ne durumda? Gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç TL oldu?  

KAPALIÇARŞI ALTIN FİYATLARI (28 AĞUSTOS 2024, ÇARŞAMBA)
                          ALIŞ  ---  SATIŞ (TL) 
Gram Altın       2.780 --- 2.820
Çeyrek Altın    4.530 --- 4.600 
Yarım Altın      9.085 --- 9.185
Tam Altın      18.140 --- 18.313 
Ata                 18.645 --- 18.792
Has                  2.795 --- 2.810
Cumhuriyet  18.616 --- 18.897

İSLAM MEMİŞ KİMDİR? 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 1980 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Ordu'lu olan İslam Memiş, liseyi İstanbul'da bitirdikten sonra Erzurum Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. 

İstanbul  Bayrampaşa’da “Memiş Döviz A.Ş. Kuyumculuk ve Altın Hizmetleri” adlı bir kuyumcu dükkanına sahip olan Memiş,ayrıca Anadolu Ajansı’nda finans analizleri hazırladı, birbirinden farklı medya kanallarına ekonomi yorumları ve piyasa analizleri yaptı. Memiş, Ticaret Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na bağlı bilirkişi olarak da görev aldı. 

İslam Memiş, evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Emre Kulcanay