İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter, Tebriz'in kuzey doğusunda Uzi ve Pir Davud köyleri arasındaki Dizmar ormanında düştü. İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin dün geçirdiği kazada kurtulan olmadığını duyurdu.

KURTULAN OLMADI

Helikopterin enkazına 15 saatlik çalışma sonrasında ulaşılırken, Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim'in de kazada hayatını kaybedenlerin arasında yer aldığı belirtildi. Reisi'nin helikopterinde bulunan Devrim Muhafızları Ordusu mensubu 2 üst düzey askeri yetkili ile 3 mürettebatın da kazada yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Ibrahim Reisi Helikopter Bell 212 20052024 4

REİSİ'NİN KOLTUĞUNA SİYAH ÖRTÜ

İran, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybetmesi sonrası acil duruma geçti. Hükümet yaşanan gelişmelerin ardından toplantı kararı alırken, Reisi'nin fotoğrafının bir çerçeve içerisinde masasında yer aldığı görüntü dikkati çekti. Ayrıca Reisi'nin koltuğunun da siyah örtüyle kapatıldığı görüldü. İran'ın başkenti Tahran'daki Veliasr Meydanı'nda toplanan halk, helikopter kazası geçiren ve henüz kendisinden haber alınamayan Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki yetkililerin sağ bulunması için dua etti. Reisi'nin hayatını kaybettiğinin duyurulmasının ardından ise vatandaşların bazıları üzülürken, bazıları da kutlama yaptı.

Ibrahim Reisi Koltuk Siyah Ortu 20052024

İRAN'DA 5 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın helikopter kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle ülkede 5 günlük resmi yas ilan edildi.

SİYAH BAYRAK ASILDI

İran'da önemli olayların ardından gözlerin çevrildiği Meşhed'deki İmam Rıza Türbesi'nde, bu sabah bayrak değişimi gerçekleştirildi. Muharrem ve Sefer ayı boyunca İmam Rıza Türbesi'ne asılı olan siyah bayrak yeşil bayrakla değiştirildi.

Iran Ulusal Yas 20052024 1

SİYAH BAYRAĞIN ANLAMI NE?

Her ne kadar İran'ın siyah bayrak asması savaş ve intikam anlamına gelse de aslında bir yas simgesi. İran İsrail-Hamas arasındaki savaş nedeniyle bölgede ölen binlerce sivil için de daha önce siyah bayrak astı. Dahası, İran İsrail'e saldırmadan önce Hz. İmam Rıza'nın türbesinde bayrak değişimine gitmemişti.