Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 5 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgede yürüttüğü operasyonların başarılı bir şekilde sürdüğü vurgulandı.

Tsk Pkk Operasyon Ates Destek Vasitalari 21052024 (12)

GARA VE PENÇE-KİLİT OPERASYONU

Irak'ın kuzeyindeki Gara ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde de 5 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten MSB, teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit olmadığını ifade etti.

Tsk Pkk Operasyon Ates Destek Vasitalari 21052024 (13)

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK

MSB'den yapılan açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 5 PKK/YPG'li terörist ile Irak'ın kuzeyindeki Gara ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit ettiği 5 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi." denilerek, terörle mücadeledeki kararlılığın altı çizildi.

Tsk Pkk Operasyon Ates Destek Vasitalari 21052024 (2)

SİHA KALKTI, ATEŞ DESTEK VASITALARI KULLANILDI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını ve operasyonun neticelerini duyuran Milli Savunma Bakanlığı, paylaşımlarında görüntüler kullanıyor. Bu görüntüler, operasyonun hangi askeri unsur ya da vasıtayla gerçekleştirildiğini gösteriyor. Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 5 PKK/YPG'li teröristin, Irak'ın kuzeyindeki Gara ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde de 5 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirilmesi ile ilgili geçilen bilgide ateş destek vasıtaları ve silahlı insansız hava aracı (SİHA) görüntülerin kullanılması da operasyona ilişkin bilgi veriyor.

Tsk Pkk Operasyon 03052024 (4)

Tsk Ates Destek Vasitalari Siha Operasyon 28042024 (12)