Abdulkadir Selvi, Ekrem İmamoğlu’nu cumhurbaşkanı adayı yaptıklarını, şimdi ise sırada İmamoğlu'na yardımcı belirlenmesi kaldığını yazdı. Selvi yazısında şu ifadeleri kullandı; "Amerika’da bile başkan adayının tek yardımcısı oluyor. Ama Ekrem İmamoğlu için iki cumhurbaşkanı yardımcısı belirlenmiş."

MANSUR YAVAŞ'A OPERASYON

Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek 5 kişilik bir ekipten söz edildiğini belirten Selvi, "Bu sanki CHP Genel Merkezi’nde 5 kişiden oluşan bir ekip gibi anlaşıldı. Ama öyle değil. Ekrem İmamoğlu’nun siyasi çalışmalarını planlayan 5 kişilik ‘Kurmay Takımı’ var. Onlar İmamoğlu adına siyasi mühendislik hesapları yapıyorlar. Mansur Yavaş ismi de bilinçli olarak ortaya atıldı. Daha doğrusu Mansur Yavaş’a operasyon çekildi" dedi. 

"DEM PARTİ'DEN ESİNLENMİŞLER"

Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olacakmış diyen Selvi, "bir başkan yardımcısı erkek diğeri de kadın olacakmış. Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak belirlenmiş. Bu model ABD modeli değil. PKK’nın siyasi kolu olan DEM Parti’deki eşbaşkanlık sisteminden esinlenmiş" ifadelerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ'I KIZDIRAN PLAN

"İmamoğlu, cumhurbaşkanı yardımcılarını da siyasi mühendislik hesabına uygun olarak belirlemiş. Merkez sağ ve milliyetçilerden oy almak için Mansur Yavaş, laik ve seküler kesim ile Kürtlerin oyunu almak için kadın yardımcı seçmiş. Ancak Mansur Yavaş konusunda baltayı taşa vurdu. Mansur Yavaş bu tür haberlere ateş püskürdü. Çünkü bu Mansur Yavaş’a yönelik bir operasyondu" diyen Selvi'nin yazısı kısa sürede gündem oldu.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu