İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı vesilesiyle yaptığı açıklamada, mazlum coğrafyalarda zulüm altında inleyen Gazzeli ve Filistinli kardeşlerinin feraha kavuşması için dua etti. Yerlikaya, "Özellikle mazlum coğrafyalarda zulüm altında inim inim inleyen Gazzeli, Filistinli, kıymetli kardeşlerimizin, bu bayram günü vesilesiyle duaların kabul olduğu bu mübarek vakitlerde, feraha, kurtuluşa ermesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.

KONYA'DA BAYRAM NAMAZI

Bakan Yerlikaya, Kurban Bayramı dolayısıyla memleketi Konya'daki tarihi Kapu Camii'nde bayram namazı kıldı. Namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaşan Yerlikaya, sağlık ve huzurla Kurban Bayramı'na kavuşmanın mutluluğunu ifade etti. Bakan, "Baba ocağım, memleketim Konya'dayım. Öncelikle Konyalı hemşerilerimizin, aziz milletimizin her bir ferdinin, Gazze'de, Filistin'de mazlum kardeşlerimizin, şehitlerimizin, gazilerimizin kurban bayramlarını tebrik ediyorum." diye konuştu.

Ali Yerlikaya Bayram Namazi 16062024 Aa1

BAYRAMLARIN ÖNEMİ

Bayramların paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin yoğunlaştığı günler olduğunu vurgulayan Yerlikaya, "Bayramlar, birlik, beraberlik ve kardeşliğin en güzel tezahür ettiği günlerdir. Küslüklerden ayrılıp, kucaklaşmanın ve sevginin anlamda tecelli ettiği günlerdir. Ben özellikle mazlum coğrafyalarda zulüm altında inim inim inleyen Gazzeli, Filistinli, kıymetli kardeşlerimizin, bu bayram günü vesilesiyle duaların kabul olduğu bu mübarek vakitlerde, feraha, kurtuluşa ermesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ali Yerlikaya Bayram Namazi 16062024 Aa2

EMNİYET KEMERİ PAYLAŞIMI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin başladığını hatırlattı. "Binlerce vatandaşımız ailelerine, sevdiklerine, anne babalarına kavuşmak için yollardaydı, hala yollarda olan vatandaşlarımız var." diyen Yerlikaya, şu uyarılarda bulundu:

"AKLIMIZDAN ÇIKARMAYALIM"

"Aklımızdan hiç ama hiç çıkarmamamız gereken önemli bir detayı bir kez daha hatırlatmak istiyorum: Emniyet kemeri. Lütfen, araçlarımızda ve otobüs yolculuklarında emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Kemerimizi takalım ki yolun sonu bayram olsun."