Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Kumköy mevkiinde tarım arazisinde başlayan ve ormana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları 23’üncü saatinde devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, devam eden çalışmaları havadan helikopterle inceledi.

Ibrahim Yumakli Canakkale Orman Yangini Helikopter Inceleme 19062024 Iha (2)

YANGIN DÜN BAŞLADI

Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Kumköy köyü yakınlarında dün saat 16.05’te tarım arazisinde başlayan yangın, kısa sürede ormanlık alana sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Ibrahim Yumakli Canakkale Orman Yangini Helikopter Inceleme 19062024 Iha (3)

GENİŞ KAPSAMLI MÜDAHALE

Yangına dün 9 uçak, 6 helikopter, 94 arazöz ve kara aracı ile birlikte 540 personel müdahale etti. Şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamayan yangında gece boyunca 1 gece görüşlü helikopter, 94 arazöz ve kara aracı ve yine 540 personelle müdahale çalışmaları devam etti.

Ibrahim Yumakli Canakkale Orman Yangini Helikopter Inceleme 19062024 Iha (4)

HAVADAN İNCELEME

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangın bölgesini havadan helikopterle inceleyerek çalışmaları yerinde takip etti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde dün başlayan yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının süreceğini duyurdu.

KOORDİNASYON MERKEZİNDE AÇIKLAMA

Yumaklı, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde oluşturulan koordinasyon merkezinde yangınla ilgili son durumu değerlendirdi. İki saati aşkın süredir şiddetli rüzgar nedeniyle yangının yeniden aktif hale gelme ihtimalini değerlendirdiklerini belirtti ve "İki kez alanın tamamının üzerinden geçtik ve an itibarıyla söyleyebilirim ki Çanakkale Eceabat yangını kontrol altına alınmıştır," dedi.

MÜDAHALE BİLGİLERİ

Yangının başlangıcından itibaren 9 uçak, 6 helikopter, 94 arazöz ve iş makinesi ile yaklaşık 540 personelin müdahale ettiğini aktaran Yumaklı, yangının etkilediği alanla ilgili de bilgi verdi.

ETKİLENEN ALAN VE SOĞUTMA ÇALIŞMALARI

Bakan Yumaklı, "An itibarıyla uçaklarımız, helikopterlerimiz, insansız hava araçlarımız, arazözlerimiz ve iş makinelerimiz dahil olmak üzere, AFAD, Valilik, diğer kamu kurumları ve özel sektördeki bazı kurumların katılımlarıyla yaklaşık 300 araç ve 1000'e yakın personelle yangına müdahale edildi. Yangından etkilenen alan 575 hektar. Yanan alandan bahsetmiyorum, yangından etkilenen alandan bahsediyorum. Hasar gören alanın tam boyutları arkadaşlarımız tarafından detaylı bir şekilde tespit edilecek. Yaklaşık 340 hektar ormanlık alan, geri kalanı ise orman dışı kırsal alan," diye konuştu.