Kültür ve sanatın herkes için erişilebilir olması amacıyla çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür), yeni sezonda da 14 ilçede bulunan kültür merkezlerinde her ay düzenlenen yüzlerce etkinlikle İstanbulluları ağırlayacak. Hem çocuklar hem de yetişkinler için konserler, tiyatro oyunları, film gösterimleri ve atölyelerin düzenlendiği kültür merkezleri, ekim ayı boyunca birbirinden ünlü sanatçıların ve grupların konserlerine ev sahipliği yapacak. Melis Danişmend’den Niyazi Koyuncu’ya, Gece Yolcuları’ndan Ezginin Günlüğü’ne, Flört’ten Koliva’ya, Umut Adan’dan TNK’ye, Göksel Bektaş’tan Ufuk Beydemir’e, Samida’dan Ezgi Eyüboğlu’na onlarca sevilen isim, İstanbul’un dört bir yanında dinleyicileriyle buluşacak. Sanata ulaşmak isteyen herkesin faydalanabileceği programın ücretsiz biletleri İstanbulSenin uygulaması üzerinden temin edilebilir. Etkinlik bilgileri içinse kultursanat.istanbul ziyaret edilebilir.

KÜLTÜR VE SANAT HAYATINA YÖN VERMEYE DEVAM EDİYOR

Müziği, tiyatroyu, sinemayı İstanbul’un dört bir yanına ulaştırmayı sürdüren İBB Kültür, yeni sezonda da İstanbul’un kültür ve sanat hayatına yön vermeye devam ediyor. İBB Kültür’ün hazırladığı kültür merkezi programları her yaştan ve her kültürden İstanbulluya hitap eden etkinliklerle Arnavutköy, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Çengelköy, Esenler, Fatih, Güngören, Kartal, Sancaktepe, Sultangazi, Şile, Şişli ve Tuzla’ya soluk oluyor.

YENİ MEKANLARA BEKLİYORUZ

Ekim ayının ilk haftası itibarıyla yeni program sezonunu açmaktan heyecan duyduklarını ifade eden İBB Kültür Dairesi Başkanı T. Volkan Aslan “Aslında kültürel etkinliklerimiz 12 ay boyunca devam ediyor ve biz 365 gün boyunca her yerde herkes için kültür ve sanat anlayışıyla çalışmaya devam ediyoruz. Yine de, özellikle kapalı mekânlardaki etkinlik programlarımızın başlaması sebebiyle sezon başlangıcı bizim için ayrı bir anlam taşıyor. Kültür merkezlerimizde hem çocukları hem de yetişkinleri tiyatroyla, konserlerle, sinemayla buluşturan kapsamlı programlar hazırlıyoruz. Bizim için güzel olduğu kadar meşakkatli de olan bu süreçte ekiplerimizin, birimlerimizin, sanat kurumlarımızın her biriyle ayrı ayrı ince eleyip sık dokuyarak İstanbul’un kültür ve sanat hayatını hareketlendirecek, hızlandıracak, kültür ve sanat alanındaki emekçilere şans tanıyacak, bu alanın yetişen öğrencilerine imkânlar sunacak nitelikte programlar çıkarmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda adil ve eşit bir program dağılımı yapmaya çalışırken halkın beklentilerini ve aldığımız geri dönüşleri de değerlendiriyoruz. Hazırlıkları aylar süren bu programlarda önemli olan, İstanbulluları nitelikli kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşmasını sağlamak. Yeni sezonu büyük bir özlemle açıyor ve İstanbulluları İBB Kültür’ün merkezlerine, restore edilmiş yeni mekânlarına bekliyoruz,” şeklinde konuştu.

YILDIZ İSİMLERİ İBB KÜLTÜR MERKEZLERİNDE

İBB Kültür’ün dolu dolu Ekim 2024 programında, birbirinden ünlü sesler, sevilen müzisyenler İstanbul’un dört bir yanında dinleyicilerle buluşacak. Flört, Göksel Bektaş, Niyazi Koyuncu, Gece Yolcuları, Sancak, Ezgi Eyüboğlu, Vedat Gündoğdu, Melis Danişmend, İkiye On Kala, Samida, Koliva, Umut Adan, Ufuk Beydemir, Ezginin Günlüğü, TNK, Melisa Karakurt, Fikri Karayel, Telli Davul gibi onlarca müzisyen ve grup ekim ayı boyunca İBB Kültür merkezlerinin sahnelerinde olacak.

İBB Kültür’ün tüm etkinlik programlarına İBB Kültür sosyal medya hesaplarından ve www.kultursanat.istanbul adresinden ulaşılabilir. Etkinliklerin ücretsiz biletleri, İstanbulSenin uygulaması üzerinden temin edilebilir.

Editör: Ceyda Taylan