Yargıtay’da ceza ve hukuk dairelerinde boşalan üyeliklerin yerine yeni üyelerin belirlenmesi için gözler Hakimler ve Savcılar Kurulu’na çevrildi. 

SEÇİM HANGİ GÜN YAPILACAK?

Yargıtay’da boş bulunan 8 üyelik kadrosuna Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunda gizli oylamayla seçim yapılacak ve yeni üyeler belirlenecek. Genel Kurul’un ise Yargıtay’a üye seçimi için Çarşamba günü toplanması bekleniyor. Yargıtay üyeleri, birinci sınıfa ayrıldıktan sonra en az 3 yıl görev yapan adli yargı hakim ve cumhuriyet savcıları arasından seçilecek.

YARGITAY ÜYELİĞİNE KONUŞULAN İSİMLER 

Yargıtay üyeliği için kulislerde adı geçen isimlere Ekran Haber ulaştı. Buna göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İstanbul Anadolu Ağır Ceza Başkanı Cengiz Doğan, eski Ceza İşleri Genel Müdürü Ali Öztürkmen, Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreter Yardımcısı Murat Pala, Adalet Bakan Yardımcısı Niyazi Acar, Ceza ve Tevkifevleri eski Genel Müdürü Yunus Alkaç, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Üzeyir Karakülah, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Işık, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Tuncer’in Yargıtay üyeliğine adının geçtiği öğrenildi.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu