Depresyonla daha fazla yaşamak istemediğini belirten Zoraya ter Beek, ötanazi talebinde bulunmuş ve bu talebi kabul edilmişti. Beek, 29. doğum gününden birkaç gün sonra, Ötanazi Uzmanlık Merkezi'nde hayata veda etti. 

YÖNTEM HAKKINDA BİLGİ VERİLMEDİ

Bir arkadaşı, Beek'in "insancıl" bir yolla hayata veda ettiğini söyledi, ancak ölüm yöntemi hakkında ayrıntı vermedi. Beek'in ölüm anında yanında erkek arkadaşının da bulunduğu belirtildi.

Hol1

TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

Zoraya ter Beek'in ötanazi talebinin kabul edilmesi, depresyon hastalarına ötanazi hakkı verilmesi konusunda geniş çaplı tartışmalara neden oldu. Beek, yıllardır gördüğü depresyon tedavisinin hiçbir işe yaramadığını ve bu nedenle ölmek istediğini ifade etmişti. Fiziksel sağlık sorunları bulunmayan Beek'in ötanazi talebi, depresyon hastalarına bu hakkın tanınmaması gerektiği yönünde eleştirilerle karşılaştı.

Hol2

HOLLANDA'DA POPÜLERLEŞTİ

Hollanda, 2001 yılında yardımlı intiharı yasal hale getiren dünyadaki ilk ülke olarak biliniyor. O zamandan beri ötanazi, ülkede giderek daha popüler bir seçenek haline geldi. 2022 yılında, Hollanda'da 8720 ötanazi ölümü gerçekleşti. 

Hol5

ESKİ BAŞBAKAN DA ÖTENAZİYLE HAYATINA SON VERMİŞTİ

Şubat ayında, 93 yaşındaki eski Hollanda Başbakanı Dries van Agt ve eşi de ötanazi ile hayatlarına son vermişti.