Hizbullah Hareketi, 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in kuzey bölgelerine yönelik en yoğun füze saldırılarından birini gerçekleştirdi.

YOĞUN FÜZE SALDIRISI

İsrail ordusu radyosunun haberine göre, Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzey bölgelerine yoğun bir füze saldırısı düzenlendi. Safed, Taberiya kenti ve sınır hattındaki Yukarı Celil bölgesinde birçok yerleşim biriminde sirenler çaldı.

TABERİYA'YA İLK SALDIRI

Haberde, Hizbullah'ın Taberiya kentine ilk defa saldırı gerçekleştirdiğine dikkat çekildi. Times of Israel gazetesinin haberine göre, sınır hattındaki en az 52 yerleşim biriminde sirenler çaldı.

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan topraklarından İsrail'in kuzey bölgelerine yönelik yaklaşık 90 saldırının tespit edildiği, bazılarının etkisiz hale getirildiği ve bazılarının yangına sebebiyet verdiği belirtildi.

KARŞILIK OLARAK HAVA SALDIRISI

İsrail ordu radyosu, İsrail ordusunun Hizbullah saldırısına karşılık olarak Lübnan'ın güneyine yoğun bir hava saldırısı başlattığını duyurdu. Hizbullah'tan ise henüz bir açıklama yapılmadı.

SALDIRILARIN NEDENİ

Söz konusu füze saldırıları, İsrail’in Lübnan'ın güneyine yönelik düzenlediği hava saldırısında Hizbullah’ın saha komutanı Talib Sami Abdullah’ın öldürülmesinin ardından gerçekleşti.