Günümüzde artan hırsızlık olaylarının her geçen gün çoğalmaya devam ederken, hırsızlar şimdi de kapının önüne bırakılan kargo paketlerine göz dikti. İstanbul Bahçeşehir'de kapının önüne bırakılan bir çok ürün çalınırken, Ekol Tv muhabiri Batuhan Topal, "sorumluluğun kargocuda mı, yoksa kargo sahibinde mi" olduğunu vatandaşa sordu. 

KARGO HIRSIZLARINA DAVETİYE ÇIKARILIYOR

İnternet üzerinden alışveriş yapan vatandaşlar, evde olmadığı zaman kargolarını, komşusuna bıraktırıyor. Bazı vatandaşlar ise 'kapının önüne bırakın, ben oradan alırım' cevabı veriyor. Kapının önünde bulunan kargolar ise hırsızlara davetiye çıkartmaya devam ediyor. 

BAHÇEŞİR'DE HIRSIZLIK

Bahçeşehir'de hırsızlar yapan bir kişi, binada kapının önüne bırakılan kargo ürünlerini çaldı. Bu hırsızlık anları ise binanın güvenlik kamerasına yansıdı. 

ÇALINAN ÜRÜNLERDEN KİM SORUMLU?

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, kapının önünden çalınan kargoda, suçun kime ait olduğunu açıkladı. Küçük, "Eğer kargo sahibinin yazılı bir talimatı yoksa, kargo şirketi bunu ispatlayamıyor ise, kargonun tesliminden kargo şirketi sorumludur. Satın aldığınız ürünün size eksiksiz tesliminden satıcı sorumlu. Sizin bir maddi zararınıza yol açtıysa önce satıcı ile iletişime geçmelisiniz. Satıcı bu maddi zararı gidermez ise, 'Tüketici Hakem Heyetine' başvuru yapabilirsiniz" ifadelerini kullandı. 

Editör: Hakan Mutlu