Geçtiğimiz senelerde Mustafa Ceceli’nin eski karısı Sinem Gedik ve şarkıcı İntizar'ın çok özel görüntüleri gündeme bomba gibi düşmüş, özel hayatıyla gündeme gelen İntizar ise sessizliğe bürünmüştü.

Mustafa Ceceli 08012024

Seneler sonra Sisi lakaplı Seyhan Soylu, şarkıcı İntizar’ın cinsiyeti ile ilgili ortaya şaşırtan bir iddia attı. Seyhan Soylu, "İntizar çok karakterli bir insan. Çok özel bir yaratık" dedi ve flaş iddiada bulundu. Sisi lakaplı Seyhan Soylu, katıldığı televizyon programında şarkıcı İntizar'ın "Hermafrodit” yani “çift cinsiyetli" olduğunu ileri sürdü. İLGİLİ HABER >>>

Sisi Den Intizar Aciklamasi 8Ocak2024 1

Seyhan Soylu, İntizar’ın herkes tarafından kadın sanıldığını ancak kadın değil “hermafrodit” olduğunu yani “çift cinsiyetli” olduğunu iddia etti. İntizarın çift cinsiyetli olduğuna kendisinin şahit olmadığını ancak İntizar ile ilişki yaşayanlardan duyduğu kadarıyla normal bir erkeğin işlevine sahip olduğunu ileri sürdü. İntizar’ın dava açmasının önüne de geçmek isteyen Seyhan Soylu, “İntizar çok karakterli bir insandır” diyerek övgülerde bulundu. Sisi lakaplı Seyhan Soylu, “İntizar, erkekten çok daha şefkatli. Bana göre de zaten İntizar bir erkek. Sefo’dan da Edis’ten de daha erkek” dedi.

Intizar 08012024 1

Sisi lakaplı Seyhan Soylu’nun şarkıcı İntizar ile ilgili yaptığı açıklamalar, çift cinsiyetlilik ya da diğer ifadeyle “hermafrodit” kavramının ayrıntılarına yoğunlaşılmasına neden oldu. Peki çift cinsiyetlilik nedir, hermafrodit ne demek? Hermafrodit anlamı ne?

Intizar Sinem Gedik 08012024

HERMAFRODİT NEDİR? HERMAFRODİT ANLAMI NE? HERMAFRODİTİZM NE DEMEK?

Hermafroditizm, hem erkek hem de dişi üreme organlarına sahip olan canlı organizmaları tanımlamak için kullanılan bir terim. Terimin kökeni Yunan mitolojisine dayanıyor ve Ticaret Tanrısı Hermes ile Güzellik Tanrıçası Afrodit'in isimlerini birleştiriyor.

Afrodit Herkes 08012024

HERMAFRODİT TERİMİNİN MİTOLOJİK KÖKLERİ

Efsaneye göre, Afrodit ve Hermes'in Hermaphroditus adında bir oğulları vardı. Güzelliği o kadar büyüleyiciydi ki bir su perisinin dikkatini çekti. Su perisinin ısrarlı çabalarına rağmen, Hermaphroditus onun tekliflerini reddetti. Ancak Hermaphroditus bir gölde yüzerken su perisi aniden ortaya çıktı ve onu sıkıca kucakladı. Tanrılara onları asla ayırmamaları için dua etti ve dileği kabul oldu. İkisi tek bir bedende birleşerek çift cinsiyetli bir varlık ortaya çıktı.

Hermaphroditus 08012024 3

İNSANLARDA HERMAFRODİTİZM

İnsanlarda hermafroditizm, her iki cinsiyetin birincil cinsel özelliklerine sahip olan bireyleri ifade ediyor. Bu durum, tipik erkek veya kadın sınıflandırmalarına tamamen uymayan özelliklere sahip olmayı gerektiriyor. Hermafroditik bireyler, cinsel organlar, dış görünüş ve hormonal yapılar da dahil olmak üzere erkek ve kadın anatomilerinin çeşitli yönlerini birleştiriyor.

Hermaphroditus 08012024 1

Bu biyolojik olgu geleneksel cinsiyet normlarına oldukça aykırı ve insan cinselliği ile kimliğinin karmaşıklığını vurguluyor. Nadir görülen hermafroditizm, yaratılıştan gelen bir özellik değil. Hermafroditizm, kendini hermafroditik birey olarak tanımlayan kişinin hayal dünyası, arzuları ve çabalarıyla ortaya çıkıyor. Sadece Türkiye’de değil, dünya ülkelerinin büyük bölümünde toplumlar tarafından sapkınlık olarak nitelendiriliyor.

Hermaphroditus 08012024 2