Olay, dün sabah saatlerinde Şile Sofular Plajı'nda meydana geldi. Denize giren 16 yaşındaki Kerem İmre boğularak hayatını kaybetti. 15 Haziran'da aynı plajda denize giren ve kaybolan Azerbaycan uyruklu Yusuf Jamalov'un cansız lansmane de dün sabah saatlerinde ulaşıldı. Olayla ilgili İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı incelemesi başlatıldı. Şile Kaymakamlığı'nın ise, bir gün önce denizin dalgalı olacağı yönünde sosyal medya hesaplarından uyarıda bulunduğu belirlendi.

69570 (2)

"GÜVENLİK TEDBİRİ EKSİK BİR BÖLGE"

17 yaşındaki Yusuf Jamalov'un babası Aras Jamalov, "Güvenlik yok, çekilen bir güvenlik önlemi tedbiri yok orada. Günde 3 kişi, 4 kişi vefat ediyor olay bu. Ben gencecik 17 yaşında çocuğumu kaybettim. Millet korkudan o denize giremiyor. Madem tehlikeli, orada bulunuyor." Bir tel örgüsü olsun. Açtığımda ambulanstaydım ben. Benim diyeceğim bu, başka bir şey değil. Şile'de hiçbir güvenlik yok. Sadece milletin parasını alıyorlar. Fişleri arabanın içinde duruyor. " şeklinde konuştu.

69570

"EŞİMİ KURTARDIM, OĞLUMA GÜCÜM YETMEDİ"

Jamalov, küçük çocukların hala bölgede olduğu yerde devam ettiğini belirterek, "Oraya bir tel örgü çekilmesi gerekiyor ki halk plajı değil orası. Orası bir kumsal, kumu bile fırtınası. Girenlerden günde 3-4 kişi vefat ediyor. Zaten orada yolda giderken jandarmaya da aynı şekilde ifade ediyor Şikayette bulunacağım. 8-9 yaşında çocuklar vardı. Tehlikeli yüksek. Ben ailemi kaybettim. Eşimi kurtarmak için gittim. Çünkü Karadeniz orası, dalgalı" ömrü kullanıldı. Jamalov'un cenazesi yerine Rami Tantavizade Camii'nde öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze töreninin ardından Kilyos Mezarlığı'nda verilecek.

Editör: Barış Sözal