İlk defa Haziran ayı ortasında duyurulan ve Google devi Andorid işletim sistemine karşı üretilen Huawei’nin  HarmonyOS NEXT işletim sistemi şimdiden andoride büük bir rakip olma konusunda büyük bir yol aldı bile. 

Henüz tam olarak işletim sisteminin lansmanı yapılmamasına rağmen şirketin yakın zamanda onayladığı üzere bu hafta 10 bin uygulama sınırını geride bırakmayı başardı. 

HARMONYOS NEXT KULLANICI İHTİYAÇLARINININ YÜZDE 99.9’UNU KARŞILIYOR

Huawei yapmış olduğu basın lansmanında HarmonyOS NEXT işletim sistemini 10 binden fazla uygulamanın desteklediğini ve bunların kullanıcıların ihtiyaçlarının yüzde 99.9’unu karşıladığını söyledi. 

ANDROİD İÇİN BÜYÜK TEHDİT

HarmonyOS aynı zamanda geliştiricileri de yanına çekmeyi başardı. Resmi olarak yayınlanmadan önce kullanıcılara sağlam bir uygulama kütüphanesi sunmaya hazırlanıyor. Bu da Huawei’nin mobil işletim sistemi şimdiden Google’ın Android yazılımı için büyük bir tehdit oluşturduğunu ön plana çıkarıyor. 

HarmonyOS NEXT’in geniş bir uygulama tabanına sahip olmasını sağlamak için şirketin geliştirmeye büyük miktarda para yatırdığı ve geliştiricileri çekmek için yılda yaklaşık 851 milyon dolar para ayırdığı bugüne kadar ise 6,75 milyondan fazla geliştirici Huawei’nin geliştirici programlarına katıldı açıklandı.

Dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların farklı uygulama ihtiyaçları mevcut. Bu konuda kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratmak istemeyen şirket, şimdiden yoğun bir şekilde çaba gösteriyor.

HarmonyOS NEXT’in yakında Çin’de piyasaya sürülmesi beklense de küresel pazara ne zaman çıkacağı henüz maalesef bilinmiyor.

Kaynak: ekolhaber.com.tr