10 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete kararlarında atamalar yer aldı. Bakanlıkta Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne Hüseyin Topçuoğlu, Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne Metin Gürbüz, İpekyolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne ise Ayhan Coşkuner atandı. Peki hangi illerin valisi değişti? Valiler Kararnamesi 2024 ile değişen illerin valileri kim? İşte detaylar..

HANGİ İLLERİN VALİSİ DEĞİŞTİ?

Cumhurbaşkanlığı atamalarına göre, Diyarbakır, Malatya, Kocaeli, Çanakkale ve Elazığ valiliklerine yeni isimler atandı. Malatya Valisi Ersin Yazıcı'nın ise Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine ataması yapıldı.  Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı, karar ile 5 ile vali atandı.

Resmi Gazete 1-1

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları ile; 

Malatya Valiliğine Seddar Yavuz,

Kocaeli Valiliğine İlhami Aktaş,

Çanakkale Valiliğine Ömer Toraman,

Elazığ Valiliğine ise Numan Hatipoğlu,

Diyarbakır Valiliğine, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Murat Zorluoğlu atanırken, Vali-Mülkiye Başmüfettişliğine ise Malatya Valisi Ersin Yazıcı atandı.

Atamalar 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35’inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4’üncü maddeleri gereğince gerçekleştirildi.

Editör: Nurseli Fırat