İsrail malı ve ürünlerini boykot etmek, yerli markaları desteklemek isteyen tüketiciler; "Hangi cipsler İsrail malı, hangi cipsler yerli üretim?" sorularına yanıt arıyor. Çocukların ve büyüklerin sıklıkla tercih ettiği atıştırmalıklardan olan cipslerin İsrail malı olup olmadığı sorgulanıyor. Günlük hayatta en çok tüketilen cips markaları arasında yer alan Ruffles, Lays, Doritos, Cheetos, Patos'un hangi ülkeye ait oldukları merak ediliyor. Peki hangi cipsler İsrail malı? İşte İsrail malı olan cipsler ve yerli üretim cips markaları..

cips3

HANGİ CİPSLER İSRAİL MALI?

"Hangi cipsler İsrail malı, hangi cipsler Türk malı" sorularının yanıtları merak ediliyor. İsrail malı ve ürünlerini boykot etmek, yerli markaları desteklemek isteyen tüketiciler, günlük hayatta sıklıkla tüketilen cipslerin üretim yerlerini araştırıyor.

Cips 12042024

Türkiye'de satılan cips markaları arasında; Pringles, Patos, La Fiesta, Cheetos, Lays, Maretti, Zuber, Doritos, Samba, Eti, Çerezza, Glutensiz Fabrika, Ruffles, Burch ve Peyman markaları bulunuyor. Türkiye'de tüketilen Ruffles, Lays, Doritos, Cheetos, Patos cipsleri Frito-Lay markası adı altında ABD malıdır. Frito-Lay Amerika Birleşik Devletleri'nde pazarın yüzde 40'ına hakimdir.
cips

İSRAİL MALI OLAN CİPS MARKALARI

  • Bamba: Bamba, İsrail'in en popüler cips markasıdır. Özellikle yerfıstığı lezzetli atıştırmalık cipsleriyle bilinmektedir.
  • Osem: Osem, İsrail'de pek çok farklı cips ve atıştırmalık ürünü üreten markalardandır. Patates cipsleri, krakerler, fındık atıştırmalıkları gibi çeşitli ürünleri yer almaktadır.
  • Tapuchips: İsrailli bir marka olan Tapuchips, elma cipsleri ve diğer meyve cipsleri ile tanınmaktadır.
  • Trau: İsrail'de popüler bir cips markası olan Trau, patates cipsleri ve diğer atıştırmalık ürünleri ile birlinmektedir.

patos_cips_1

HANGİ CİPSLER TÜRK MALI?

Türkiye'nin yerli cips markaları Patos, Cipso, Chipsmaster, Patito ve Chips Coin'dir. Patos, Chipsmaster ve Cipso Doğuş Gıda bünyesinde yer alan ve lezzet konusunda öncü yerli cips markalarıdır.

cipso_cips

Patito, Apak Gıda tarafından üretilen ve BİM marketlerde satılan bir diğer yerli cips markasıdır. Doğuş Gıda'nın bir başka ürünü olan Chips Coin, Migros marketlerinde satışa sunulan kaliteli bir cips markasıdır.
 

Editör: Nurseli Fırat