Ekran Haber'den Ceyda Bıyıklıoğlu'nun özel haberine göre; Yeniçağ, Günboyu ve Kamu Son Haber internet siteleri ile Yeniçağ YouTube kanalının yönetiminde bulunan deneyimli gazeteci Orhan Can, medya kariyerine halktv.com.tr’de Genel Yayın Yönetmeni olarak devam edeceğini açıkladı. Orhan Can'ın bu önemli transferi, medya dünyasında büyük bir ilgiyle karşılandı. Henüz yeni görevine başlamadığını şu an Yeniçağ'da çalıştığını belirten Can, eylül ayı itibarıyla Halk TV'ye geçeceğini söyledi. 

HALK TV'DE NASIL BİR DÖNEM BAŞLAYACAK?

Yeni GYY'nin gelmesiyle birlikte Halktv.com.tr'de nasıl bir yayın dönemi olacağı merak konusu oldu. Konuyla ilgili konuşan Can, "Herhangi bir değişim olmayacak ben bir gazeteciyim sıcak haberler yapıyorum yapmaya da devam edeceğim. Halk TV'de doğru ve sıcak haberler yer alacak. Doğru haberciliğe devam..." dedi. 

"BENİM İÇİN DE SÜRPRİZ OLDU"

Kendine gelen teklifin ani olduğunu söyleyen Can, "Benim için de sürpriz oldu normalde eylül ayı için başka planlarım vardı ama aniden böyle bir teklif geldi. Bu nedenle planlarımı iptal ettim. Bir gazeteci olarak haberciliğe devam edeceğim" dedi. 

Orhan Cann

ORHAN CAN KİMDİR?

1962 yılında öğretmen bir anne ve Başçavuş olan babasının görev yaptığı Kilis’te dünyaya gelen Orhan Can, Haydarpaşa Erkek Lisesi’nin ardından Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu (İletişim Fakültesi) Radyo-Televizyon bölümünü bitirdi.

Gazeteciliğe 1985 yılında spor muhabiri olarak Tan ve Günaydın Gazetesi’nde başlayan Orhan Can daha sonra Güneş Gazetesi'ne transfer oldu.

Can daha sonra sırasıyla 1989 yılında Gazete Gazetesi ve Hürriyet Gazetesi’nde gece muhabiri olarak, 1995 yılında Kanal D Yurt Haberler Müdürü, 1996 yılında Show TV Haber Müdürü olarak Reha Muhtar’la birlikte çalıştı.

2001 – 2004 yılları arasında Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni, haberturk.com Haber Ajansı Genel Müdürü, Gazete Habertürk Haber Ajansı Genel Müdürü, Habertürk Yayın Grubu Başkanı olarak Ufuk Güldemir ile çalıştı.

2005 yılında SkyTürk Haber Koordinatörü olarak görev yapan Orhan Can, 2006 yılında Yeniçağ TV’yi kurdu ve Genel Yayın Yönetmeni olarak yönetti.

2008 yılında Hürriyet Gazetesi’ne dönen Orhan Can, Hürriyet WEB TV’nin (Hürriyet TV) kurucusu ve Müdürlüğü görevini 4.5 yıl süreyle yaptı.

Hürriyet Gazetesi’nde aynı zamanda Spor Yazarlığı da yapan Orhan Can, Nisan 2004 yılından itibaren cumhuriyet.com.tr’de, Temmuz ayından itibaren de Cumhuriyet Gazetesi Spor Yazarları kadrosunda çalıştı.

Son olarak ise 2020 yılında Yeniçağ ve Günboyu İnternet Siteleri ile Yeniçağ Youtube kanalının başına atanan deneyimli gazeteci Orhan Can, kariyerine halktv.com.tr’de Genel Yayın yönetmeni olarak devam edecek.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu