DR. HALİM ÖZÇEVİK KİMDİR?

Halim Özçevik, iç hastalıkları ve endokrinoloji uzmanıdır. DR. Halim Özçevik, sağlık sektöründe birçok farklı pozisyonda görev alarak, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine katkıda bulunan önemli isimler arasında yer almaktadır. Özçevik, 31 Mart 1969 yılında Konya'da dünyaya gelmiştir. 1987 yılında ilk lisans eğitimine Erciyes Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde başlamış, ancak daha sonra 1989 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'ne geçmiş ve 1995 yılında mezun olmuştur.

Sağlık Bakanlığı Persoenel Alımı 4

HALİM ÖZÇEVİK KARİYERİ

Mezuniyetinin ardından iç hastalıkları alanında uzmanlık eğitimine başlayan Özçevik iç hastalıkları uzmanı unvanını almıştır. Endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları üzerine yan dal uzmanlık eğitimi alan Dr. Halim Özçevik, uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde görev yapmıştır.

İstanbul'da önemli sağlık kuruluşlarında iç hastalıkları ve endokrinoloji uzmanı olarak çalışan Halim Özçevik, kariyerinin ilerleyen dönemlerinde üniversitelerde öğretim üyeliği yapmış ve birçok öğrenci yetiştirmiştir. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan birçok makalesi bulunan Halim Özçevik, 26 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararlarına göre yeni Sağlık Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Persoenel Alımı 5

HALİM ÖZÇEVİK'İN YER ALDIĞI GÖREVLER

  • Sağlık Bakanlığı Kağıthane Devlet Hastanesi, Başhekim Yardımcısı (2007-2008)
  • Sağlık Bakanlığı Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Başhekim Yardımcısı (2016)
  • Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İl Sağlık Müdür Yardımcısı (2016-2017)
  • Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İl Personel İşleri Başkanlığı (2017-2021)
  • Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Hizmetlerinde Başkanlık (2021)
  • Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Hamidiye Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü / Nükleer Tıp Anabilim Dalı-Doktor Öğretim Üyesi (2021)
Editör: Nurseli Fırat