Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz yeni anayasa konusunda samimiyiz, uzlaşıya açığız, bu meselenin bir siyasi bilek güreşine çevrilmesini de doğru bulmuyoruz.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı Anayasası-Sivil Anayasa, Güçlü Türkiye" sempozyumunda yaptığı konuşmada, "Bu anayasayla yola devam edemeyiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, 27 Mayıs darbesinin yıl dönümü nedeniyle yaptığı paylaşımda, "Türkiye’nin darbecilik kötülüğünden sonsuza kadar kurtulması ve 12 Eylül darbesinin izlerinin de tümden silinmesi için artık yeni anayasanın yapılması bir mecburiyet haline gelmiştir" dedi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasaya ilişkin "Sonuçta hiçbir partimiz, sürece ilişkin kapıyı kapatmamıştır. Bu sevindirici bir şey. Bu Meclis her fikri kabul eder ama 'Bu Meclis anayasayı değiştirme hakkına sahip değildir' görüşünü asla kabul etmeyiz. Çünkü bu antidemokratik bir tavırdır" dedi.
Yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin süreç devam ederken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından TBMM Anayasa Komisyonu üyeleriyle bir arada fotoğrafını paylaştı.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili meseleyi birtakım siyasi tartışmaların konusu haline getirmemek için bütün süreci siyasi partilerle birlikte TBMM çatısı altında sürdüreceklerini kaydetti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de yeni anayasa için şartların olgunlaşması gerektiğini bildirdi.
- "1982 Anayasamızı, 1980 darbesinin ardından yapılan 82 model bir arabaya benzetiyoruz ve bu süre içerisinde ihtiyaçlarımıza göre eski arabada çok sayıda parça değişiklikleri yaptık. Yeni modern çağda o araçla gitmenin doğru olmadığını hepimiz söylüyoruz" - "Hala yürürlükte olan 1982 Anayasası'nın yerine sivil ve demokratik bir anayasanın hazırlanması son derece elzemdir"
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.