Almanya Göttingen Üniversitesi'nden araştırmacılar, Türkiye'nin altında gittikçe büyüyen bir yarık keşfetti. Araştırmanın yazarı Dr. Koshnaw, "Bu levha bölgeyi aşağı çekmeye devam ediyor. Yarık, Türkiye'den Irak'a doğru takvimden bir yaprağın kopması gibi yayılıyor" ifadelerini kullandı.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin vurduğu Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan Geyiktepesi'nde, dev yarık ve çatlaklar meydana geldi.
Antalya'da falezlerdeki bazı binalara sonradan yapılan eklentilerin demirle kayalıklara sabitlenmeye çalışıldığı, çatlama sebebiyle yarık oluşan kayanın üzerindeki evin bir bölümünde kayma olduğu ve balkonun çatladığı görüldü.
Kahramanmaraş Elbistan'da 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından kırsal mahallelerde yarılan tarlalardan yüzeye su fışkırdı. Tekrar çekilen suların tarlada bıraktıkları izleri ve yarıkları gören vatandaşlar, durum karşısında endişeye kapıldı.
Hatay Altınözü'de Ömer Aksu'ya ait 12 dönümlük zeytin bahçesinde, depremler sonucu yaklaşık 200 metre genişliğinde, 400 metre uzunluğunda ve 50 metre derinliğinde yarıklar meydana geldi. "Benim malım olduğu halde tanıyamadım. Burası dümdüz bir araziydi" diyerek manzarayı anlatan Aksu, yerli ve yabancı bilim adamlarının bölgeyi incelemeye geldiğini söyledi.
Kahramanmaraş Pazarcık'ta ikiye bölünen yol ve çevresindeki arazilerde oluşan derin çatlaklar depremin büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Adıyaman-Şanlıurfa-Gaziantep Otoyolu'nun üzerinden geçen bağlantı yoluna giren sürücüler geri dönmek zorunda kalırken, yarılan yol dron ile havadan görüntülendi.
Depremler, Kahramanmaraş’ta kara yolu ve tarım arazilerinde büyük hasara yol açtı. Yollarda kilometrelerce uzunluğunda çatlak ve yarıklar oluşurken, sarsıntının etkisiyle tahrip olan ve 2 gün trafiğe kapatılan Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda da onarım çalışmalarına devam ediliyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.