Meclis’e sunulmak üzere hazırlıkları süren 4. Yargı Reformu Strateji Belgesinin detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. İlk yargı paketiyle hem trafik magandalarına hem de silahlı magandalara ağır cezalar geliyor.
Yargı Reformu Strateji Belgesi’yle aile hukukundaki birçok tartışmalı alanla ilgili düzenleme yapılacak. Nafakayla ilgili sınırlamalar getirilecek. Mal paylaşımı, nafaka, tazminat ve velayet davaları ayrı yürütülecek.
Yargı reformuyla bankacılık ve bilişim sistemleri kullanılarak işlenen dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarına yeni yaptırımlar ve tedbirler geliyor. Düzenlemeyle, suça karışan banka hesapları askıya alınabilecek, hesaptaki haksız menfaate el konabilecek. Yüzü görünmeyen ATM’den para çekemeyecek. Ayrıca banka hesabı açılışı ve mobil hat alımlarına da yeni tedbirler gelecek.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Türkiye’de bazı hukuk uygulamaları ve soruşturmaların eksiklik veya sorun içerebileceğini söyledi. Uçum, “Hukuk reformu perspektifinin ve yargı reform stratejilerinin bir hedefi de bu eksikleri gidermek ve sorunları çözmektir” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında, kamuoyunda büyük tepki çeken 'haksız tahrik' ve 'iyi hâl' indirimleri kaldırılıyor. Yeni düzenlemeyle suçlulara verilen cezalarda indirime gidilmeyecek, aksine cezalar artırılacak. İşte detaylar…
Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni açıkladı. Erdoğan, "Yeni Strateji Belgesiyle etkin ve hızlı işleyen bir adalet sistemi inşa edeceğiz" dedi.
Dördüncü Yargı Reformu Strateji Belgesi tamamlandı. Denetimli serbestliğin kapsamı değiştirilecek, yargılama süreleri kısalacak, caydırıcılık artacak. Ayrıntıları 23 Ocak Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurması bekleniyor.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yargı Reformu Strateji Belgesi hazırlığımız son aşamada. Bu belgelerde noterlerimizle ilgili hem vatandaşlarımızdan gelen hem de sizlerden gelen talepler doğrultusunda bu belgelerde de noterlerimize yer verilmesini sağlayacağız." dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yeni Yargı Reformu Stratejisi Belgesini ve İnsan Hakları Eylem Planını önümüzdeki aylar içerisinde açıklayarak, oradaki hedefler doğrultusunda yine hızlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı reformu çalışmaları ile ilgili gazetecilere açıklamada bulundu. Bakan Tunç, yeni düzenleme ile toplumdaki cezasızlık algısının ortadan kalkacağına işaret etti. Ceza alan herkesin istisnasız cezaevinde kalması gerektiğini işaret eden Tunç, "1 ay cezası olan bile 12 gün cezaevinde kalması gerekir diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.